Latest News

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Πότε θα διεξαχθούν Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές - «Αλαλούμ» με τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή στο παρά πέντε έκαναν οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία που είχαν καταθέσει αργά χθες...
το βράδυ.


Τώρα προτείνουν να διεξαχθούν μαζί οι ευρωεκλογές και ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών και όχι ο δεύτερος γύρος, όπως είχαν προτείνει αρχικά.
Στη νέα τροπολογία αναφέρεται ότι: «κατ’ εξαίρεση και για την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου, οι αμέσως επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να διεξαχθούν ταυτόχρονα με την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019 και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και να λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία μετά τις παρατηρήσεις για θέματα συνταγματικότητας.
Η αρχική τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία κατέθεσαν στη Βουλή 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη το βράδυ και σε αυτή προτείνεται ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα πριν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ο δεύτερος γύρος -όπου χρειαστεί- να διεξαχθεί την Κυριακή των Ευρωεκλογών.
Η τροπολογία έχει τίτλο «Ημερομηνία Αυτοδιοικητικών Εκλογών κατά την πρώτη εφαρμογή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» και κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές: Στέφος Ιωάννης, Αντωνίου Χρήστος, Αραχωβίτης Σταύρος, Βέττας Δημήτριος, Εμμανουηλίδης Δημήτριος, Θραψανιώτης Εμμανουήλ, Κασιμάτη Νίνα, Καστόρης Αστέριος, Κοζομπόλη – Αμανατίδη Παναγιώτα, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Παπαφιλίππου Γεώργιος, Ριζούλης Ανδρέας, Τσίρκας Βασίλειος, Τσόγκας Γεώργιος.