Latest News

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ιδού το νέο Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο στον Πειραιά ! - Δείτε πως η πόλη έγινε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο (FOTO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΕΤ)


Από τον Κύρο Παληκάρη

Η ανάδειξη του Πειραιά σε επιχειρηματικό, τουριστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό προορισμό φαίνεται πως είναι...
πλέον γεγονός!

«Θέλουμε να γίνει ο Πειραιάς Ναυτιλιακό Κέντρο" συνηθίζουν να λένε εδώ και χρόνια  Δήμαρχοι Πειραιά, αλλά και βουλευτές και πολιτευτές της περιοχής. Κάτω στο λιμάνι κάποιοι έχουν αρχίσει να το πιστεύουν ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία του νέου Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου στην Πλατεία Ιπποδαμείας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του www.reportaznet.gr
  
Κάπως έτσι υλοποιείται άλλη μια προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη που υπόσχονταν πως 100 νέες επιχειρήσεις που θα στεγασθούν στην περιοχή και θα δημιουργήσουν περί τις 30.000 νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά...

Γ. Μώραλης: Ανάδειξη του Πειραιά σε επιχειρηματικό, τουριστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό προορισμό

«Τα τελευταία 3 χρόνια ο Δήμος Πειραιά δουλεύει συστηματικά για τη διαμόρφωση των απαραίτητων προϋποθέσεων, για να αλλάξει η φυσιογνωμία της πόλης, να μπει με δυναμισμό στο διεθνές προσκήνιο και να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό για κατοίκους, επισκέπτες, επιχειρήσεις και επενδύσεις. Ο Δήμος Πειραιά προσανατολίζει όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη του Πειραιά ως επιχειρηματικού, τουριστικού, ναυτιλιακού και εμπορικού προορισμού, διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας, με ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.
Γι αυτόν τον σκοπό ο Δήμος, έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια για την αξιοποίηση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διαθέτει ο Πειραιάς, ώστε να μετατραπεί σε μια σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη, με έμφαση στην υποστήριξη της πειραιώτικης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Η αναμενόμενη επέκταση της εμπορικής και επιβατικής δραστηριότητας του λιμανιού λόγω της ιδιωτικοποίησης, η τόνωση της τουριστικής κίνησης λόγω της αναβάθμισης της κρουαζιέρας και τα έργα υποδομής όπως η επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ) στην πόλη, διαμορφώνουν ευνοϊκές προϋποθέσεις για επιχειρηματική και οικονομική αναβάθμιση σε πολλούς τομείς. Για την αξιοποίηση και την πολλαπλασιαστική επίδραση των παραπάνω ευκαιριών στην πόλη, ο Δήμος Πειραιά έχει εκπονήσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης, στηριζόμενος σε σύγχρονα εργαλεία αναπτυξιακού σχεδιασμού και αξιοποίησης πόρων.
Στο πλαίσιο του εν λόγω σχεδιασμού, περιλαμβάνεται η πολυδιάστατη ενίσχυση της ιδέας του Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου με σειρά παρεμβάσεων, όπως info kiosk, για πληροφόρηση των καταναλωτών και μεγάλοι χάρτες της πόλης σε τρία κεντρικά σημεία, με αποτύπωση της αρχικά οριοθετημένης περιοχής. Περιλαμβάνονται επίσης παρεμβάσεις όπως: φωτισμός, καλλωπισμός, καθαριότητα, διασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ, σήμανση ειδικών χώρων φορτοεκφόρτωσης και χρήση των τουριστικών τρένων ως μέσων προβολής του.
Είναι προσωπική μου πεποίθηση ότι η επιτυχία του θα είναι πολλαπλά ευεργετική για την πόλη του Πειραιά, καθώς θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης, θα ενισχύσει την τοπική αγορά, προσελκύοντας επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή και τις γειτονικές πόλεις, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες».
@ Ε, άμα έχεις πρόγραμμα, σχέδιο και στρατηγική πως να μην δημιουργήσεις ένα νέο Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο στον Πειραιά που έχει μετατραπεί σε ναυτιλιακό -επιχειρηματικό και επενδυτικό προορισμό...