Latest News

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Νέα σύγκρουση Κάρλε και Μώραλη για το Δήμο Πειραιά : Οι ανακρίβειες, τα ψέμματα και ο ... "εργοκάπηλος"!


Από τον Κύρο Παληκάρη

Νέα σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής Μώραλη έκανε ο Τάσος Κάρλες στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επανήλθε, μιλώντας μέσω του Π. Ρέππα λόγω του προβλήματος υγείας τους, καθώς, όχι μόνο δεν πήρε καμία απάντηση σε όσα ρώτησε στην προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά ειπώθηκαν και ορισμένες ανακρίβειες και επανέλαβε τα 16 βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να υπογραφεί σύμβαση για ένα έργο... ( Ιδού οι αυταπάτες της Δημοτικής Αρχής του Τίποτα !!! - Επί 3,5 χρόνια δεν έχει γίνει ένα μεγάλο έργο στον Πειραιά - REPORTAZ NET

Ανυπαρξία έργων 

"Θα θέλαμε να μάθουμε εάν υπάρχει ένα έργο, πλην του έργου των ασφαλτοστρώσεων που να έχει γίνει ακολουθώντας τα δεκαέξι αυτά βήματα από 1/9/2014 έως 31/12/2017, ένα να μας πείτε και η απάντηση σας η δυνατόν να είναι μονολεκτική ΝΑΙ η ΟΧΙ και εάν ΝΑΙ ποιο που και πότε.
Επίσης θα θέλαμε να σημειώσουμε και να πούμε στον κύριο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του ότι δεν έχει σημασία πότε τελείωσε ένα έργο και πότε πληρώθηκε διότι όπως προανέφερα και πιο πάνω το έργο τρέχει από μόνο του και το λέω αυτό γιατί ψάχνουν ο Δήμαρχος και ορισμένοι συνεργάτες του πόσα χρήματα πληρώθηκαν για έργα από το 2010 μέχρι σήμερα, βλέπω ότι ο Δήμαρχος επιμένει σε αοριστολογίες και κατά το κοινώς λεγόμενο να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, φαίνεται ότι έχει μπερδέψει τον Δήμο του Πειραιά και το Δημοτικό  Συμβούλιο με την ΠΑΕ την ΕΠΑΕ την ΕΠΟ το γήπεδο ποδοσφαίρου και ότι άλλο έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, την διαιτησία την παράγκα κλπ.
Ο Δήμος κύριε Δήμαρχε πρέπει και είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις που προβλέπονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι αυτό σας τονίζουμε για άλλη μια φορά του τι προβλέπει το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για τα μεγάλα έργα πιστή εφαρμογή λοιπόν τα 16 βήματα που για μια ακόμη φορά σας αναφέραμε.

Οι ανακρίβειες
Τώρα θα πω δυο κουβέντες, στα πεπραγμένα 2017 αναφερθήκαμε στις επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων σαν έργο το σωστό σύμφωνα με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου υπ αριθμόν 89 του 7ου τμήματος στις 17/8/2012 είναι παροχή υπηρεσιών και όχι έργο, γι αυτό και δεν υπάρχει εργολαβικό κέρδος.
Ο αντιδήμαρχος εσόδων είπε ότι το 2017 από ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας ο Δήμος εισέπραξε λιγότερα από το 2016 δύο εκατομμύρια ευρώ, η αλήθεια είναι ότι το 2016 εισέπραξε 31.659.451,-€ (χωρίς να υπολογίζουμε τα 6.350.000,- του ΟΛΠ)   και το 2017 εισέπραξε 32.614.536,-€, άρα ο Δήμος εισέπραξε παραπάνω 955.085,-€ έκανε λάθος πληροφόρηση 3 εκατ ευρώ.
Στην κατηγορία 32 εισπρακτέα υπόλοιπα παρελθόντων οικονομικών ετών για το 2017 εισπράχθηκαν 3.086.288,-€ και το 2016  2.599.737,-€ δηλαδή διαφορά 486.551,-€ ο αντιδήμαρχος εσόδων κ Μελάς είπε ότι η διαφορά είναι 1,3 εκατ ευρώ, άλλη μια ανακρίβεια.
Στον κωδικό 0461.01 Τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων (άρθρο 3 του Ν 1080/80), το 2017 εισπράχθηκαν 627.930,80 € και το 2016   535.592,40 € δηλαδή έχουμε διαφορά 92.338,40 € και όχι 250.000,- με 300.000,-€ που μας είπε ο αντιδήμαρχος Εσόδων και εδώ ανακρίβεια, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι είπε ότι η είσπραξη περισσοτέρων οφείλεται ότι έγιναν πιο εντατικοί έλεγχοι, έλεγχοι που δεν γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια, τότε που ήταν ο αντιδήμαρχος Εσόδων και αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας,  κατά την άποψή μου έχουμε απώλεια εσόδων και γι αυτό θα ακολουθήσει γραπτή ερώτηση.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω ότι όποιος λέει ότι έκανε έργο χωρίς να έχουν προηγηθεί αυτά που προβλέπει το ελεγκτικό συνέδριο λέει συνειδητά ανακρίβειες ή συνειδητά αποκρύπτει την αλήθεια και όποιος καπηλεύεται το έργο άλλων λέγεται εργοκάπηλος.

Ο Πειραιάς δεν έχει ανάγκη από έναν τέτοιο Δήμαρχο"!

Η απάντηση Μώραλη με το προεκλογικό φυλλάδιο

Απαντώντας ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης απόρησε ποια είναι "η εσωτερική ανάγκη" να ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή Πειραιά ( σ.σ. Μα αυτός δεν είναι ο ρόλος της;).
Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν αιφνιδιάστηκε από την κριτική Κάρλε, αλλά δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία σε όλα όσα του καταλόγισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Κάρλες.
Έτσι, άρχισε να διαβάζει (και να σχολιάζει ειρωνικά) το προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού "Μας Ενώνει ο Πειραιάς του Βασίλη Μιχαλολιάκου, λέγοντας ότι ήταν ψέματα όσα έλεγε για έργα που έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Η πλάκα είναι ότι ακόμα και δίκιο να είχε μάλλον το χάνει, μιας και ακριβώς τα ίδια θα μπορούσε να πει κανείς για την δημαρχική θητεία του Γιάννη Μώραλη, ο οποίος μέχρι τώρα τουλάχιστον -διανύει τον τέταρτο χρόνο στο τιμόνι του Δήμου - δεν έχει μπορέσει να υλοποιήσει καμία από τις προεκλογικές του υποσχέσεις που είχε το πρόγραμμα του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής"...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Τα 11 βήματα του «Πειραιά Νικητή», ήταν... πέναλτι! - REPORTAZ NET 


@ Πάντως, η επόμενη προεκλογική περίοδο στο Δήμο Πειραιά φαίνεται πως θα είναι άκρως διασκεδαστική και θα γελάσει κάθε πικραμένος κάτω στο λιμάνι...