Latest News

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Νέα κινητοποίηση από τους κατοίκους της Πειραϊκής - Ερωτηματικό εάν θα παραστεί ή όχι ο Δήμαρχος Πειραιά

Δεύτερη αγωνιστική κινητοποίηση πολιτών του Πειραιά ενάντια στα σχέδια για την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας μπροστά στα βράχια της  Πειραϊκής  και τη Σχολή Δοκίμων...
πραγματοποιούν  σήμερα τις 7 μ.μ., στο προαύλιο του παραλιακού 54ου Δημοτικού  Σχολείου Πειραιά, (Ακτή Θεμιστοκλέους 330 & Σπυροπούλου) οι κινήσεις πολιτών ‘’Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής’’  και ‘’Λιμάνι φιλικό στην πόλη!’’ 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει εάν παραστεί ή όχι στη σημερινή συγκέντρωση ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος απουσίαζε από την πρώτη κινητοποίηση και διαβάστηκε κείμενο του από μη αιρετό εκπρόσωπό του . Σημειώνεται ότι την αρχή ο Δήμαρχος είχε προσπαθήσει να απαξιώσει τις δύο κινήσεις πολιτών υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ  πως είναι είναι γραφικοί και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε στο γραφείο του με εκπροσώπους των πολιτών  και τους έκλεισε ραντεβού με τον υπουργό Ναυτιλίας και τη διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ στην οποία είναι μέλος της.  ( "Αλλαγή πλεύσης" για την κρουαζιέρα στον Πειραιά: 5.000 υπογραφές κατά της επέκτασης του λιμανιού - REPORTAZ NET )
Στην πρόσκληση -κάλεσμα της δεύτερη λαϊκής συνέλευσης εκδήλωσης των κατοίκων σημειώνονται τα εξής:
"Αγαπητοί συμπολίτες,
Οι κινήσεις πολιτών ‘’Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής’’  και ‘’Λιμάνι φιλικό στην πόλη!’’ σας καλούν στη δεύτερη λαϊκή συνέλευση-εκδήλωση  των πολιτών του Πειραιά, ενάντια στα σχέδια για την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας μπροστά στα βράχια της  Πειραϊκής  και τη Σχολή Δοκίμων, προοπτική άχρηστη οικονομικά και εξαιρετικά επιβαρυντική  για το θαλάσσιο περιβάλλον, την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όχι μόνο της Πειραϊκής αλλά και ολόκληρου του Πειραιά.  

Στην  πρώτη λαϊκή συνέλευση, που έγινε στον ίδιο χώρο με μεγάλη ανταπόκριση, ενημερώθηκαν οι πολίτες για την επαπειλούμενη επέκταση, έχουν δε συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 5.000 υπογραφές κατοίκων που ζητούν να μη γίνει αυτό το καταστροφικό για την Πειραϊκή περιττό φαραωνικό έργο.
Στη δεύτερη συνέλευση- εκδήλωση έχουν κληθεί ειδικοί επιστήμονες να εκθέσουν τις συνέπειες του παραπάνω έργου στη ζωή της πόλης και των πολιτών.
Θεωρούμε ότι είναι χρέος του κάθε μεμονωμένου Πειραιώτη αλλά και όλων των πειραιώτικων φορέων πρωτίστως να ενημερωθούν πλήρως για το τεράστιο πρόβλημα που ανακύπτει και στη συνέχεια να συστρατευθούν μαζί μας για την αντιμετώπισή του, γιατί η καταστροφή που θα προκύψει από αυτό θα είναι μη αναστρέψιμη και θα στοιχειώσει το μέλλον των Πειραιωτών.
Αγαπητοί συμπολίτες, σας επισυνάπτουμε το ψήφισμα της πρώτης συνέλευσης των κατοίκων και την πρόσκλησή μας στη δεύτερη συνέλευση. Σας περιμένουμε όλους και όλες  την Τετάρτη 13/6 στις 7 μ.μ., στο προαύλιο του παραλιακού 54ου Δημοτικού  Σχολείου Πειραιά, Ακτή Θεμιστοκλέους 330 & Σπυροπούλου (https://goo.gl/maps/BLS7EmCo6Hz).
ΚΙΝΗΣΗ “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ”                                                                                                 
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ‘’Λιμάνι φιλικό στην πόλη!’’

@ Τελικά, όπως μας πληροφόρησαν, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δεν πήγε στην κινητοποίηση των κατοίκων και ούτε καν έστειλε κάποιον εκπρόσωπό του...