Latest News

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Νέο όχι στην αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών - Τι είπαν στις καταθέσεις τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα αρνητική απόφαση έβγαλε το δικαστήριο της Αδριανούπολης σε σχέση με το αίτημα των Ελλήνων στρατιωτικών για την...
αποφυλάκισή τους. 

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο οι Ελληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης που παραμένουν κρατούμενοι για 111η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης.
Στις νέες φωτογραφίες και βίντεο που έδωσαν τουρκικά ΜΜΕ στη δημοσιότητα, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί εμφανίζονται σε καλή κατάσταση. Το δικαστήριο απέρριψε για τέταρτη φορά το αίτημα αποφυλάκισής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σημερινή εξέταση του τέταρτου αιτήματος για αποφυλάκιση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη ο εισαγγελέας σημείωσε πως η είσοδός τους σε τουρκικό έδαφος είναι ύποπτη καθώς, ως επαγγελματίες στρατιωτικοί, θα έπρεπε να έχουν στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού.
Από την πλευρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί επανέλαβαν λακωνικά τις προγενέστερες καταθέσεις τους. «Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάποιο έγκλημα», δήλωσε ο Μητρετώδης. «Δεν είχαμε δόλο», είπε ο Κούκλατζης.
Οι δύο στρατιωτικοί μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα μετά την πάροδο ενός μήνα.
Η έκδοση του αιτήματος των δύο στρατιωτικών έγινε αυτή τη φορά με διαδικασίες «εξπρές» λόγω  των τούρκικων εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή. Επίσης, ακόμα δεν τους έχει αποδοθεί καμιά κατηγορία. 
Κατά τη διάρκεια της κράτησης τους, οι δύο στρατιωτικοί έχουν μετατεθεί στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα έτσι ώστε να διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Με αυτόν τον τρόπο καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς που δεν τους αποφυλακίζει αφού τους θεωρεί ύποπτους φυγής.