Latest News

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Πλημμύρες στον Πειραιά: "Λιμνοθάλασσα" στο Κερατσίνι - "Ποτάμια" στον Κορυδαλλό και τη Σαλαμίνα (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια καλοκαιρινή βροχή ήταν αρκετή να προκαλέσει τα συνήθης προβλήματα σε πολλούς δρόμους στο κέντρο και στις γειτονιές του Πειραιά που παραμένει ανοχύρωτη πόλη απέναντι...
στις πλημμύρες.


Τα νερά της βροχής παρέσυραν σκουπίδια που παραμένουν συσσωρευμένα σε κάδους απορριμμάτων σε πολλούς δρόμους της πόλης, όπως στο Πασαλιμάνι όπου φιλοξενεί την Έκθεση Βιβλίου.



 Κάθε φορά που βρέχει στον Πειραιά είναι θέμα τύχης να μην πλημμυρίσουν στο λιμάνι και την Παλαιά Κοκκινιά, καθώς παρά τις εξαγγελίες  δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, τον Οκτώβρη του 2014....

Κερατσίνι

Πλημμύρισε ξανά η Λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στα ρεύματα προς Πειραιά και Πέραμα.

Μόλις άνοιξαν οι ουρανοί μετατράπηκε σε ποτάμι μια μια ακόμα φορά ο μοναδικός δρόμος που συνδέει το Πέραμα με το Κερατσίνι και τον Πειραιά. 
Τα νερά της βροχής μπλόκαραν τα αυτοκίνητα στο Ικόνιο μπροστά από το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και σχηματίστηκαν ουρές που έφταναν μέχρι τη Λεωφόρο Σχιστού.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, που προσπαθούσαν με εξαιρετική δυσκολία να περάσουν ανάμεσά από τα αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί και εγκλωβιστεί από τα νερά.

Λίγη ώρα αργότερα τα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε στη λεωφόρο...

Κορυδαλλός 

 Ορμητικά ποτάμια δημιούργησε η μπόρα και στον Κορυδαλλό. Τα αυτοκίνητα "κολυμπούσαν" μέσα στα ορμητικά νερά στη συμβολή των οδών Διαμαντίδη και Ατταλείας.

,                                                                                                                    
Σαλαμίνα

Απροετοίμαστη βρήκε τη Σαλαμίνα η ισχυρή νεροποντή που ξεκίνησε το απόγευμα, με πολλούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων.