Latest News

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Πότε θα γίνουν τα νέα δικαστήρια του Πειραιά - Οι όροι παραχώρησης του πρώην κτιρίου της Ραλλείου

Παρά τις τελευταίες επικοινωνιακές "απειλές" της Δημοτικής Αρχής Μώραλη για αναίρεση της παραχώρησης του κτιρίου της Ραλλείου...
 το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την πρόθεση του για τη δημιουργία νέων δικαστηρίων στην πόλη. 

Τους κατ΄αρχήν όρους παραχώρησης του κτιρίου της πρώην Ραλλείου στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την ανακατασκευή του και τη μετατροπή του σε δικαστικό μέγαρο, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας του δήμου και οι όροι που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, είναι μεταξύ άλλων οι εξής: Εντός τριών ετών να έχουν οριστικοποιηθεί οι μελέτες, διαφορετικά ακυρώνεται η παραχώρηση. 

Επίσης θα επανέλθει στο δήμο αν δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή εντός δυο ετών μετά την οριστικοποίηση των μελετών. 

Η διάρκεια παραχώρησης των 49 ετών ξεκινά αμέσως με την οριστικοποίηση των μελετών. Τότε επίσης, το κτίριο θα εκκενωθεί από τις υπηρεσίες του δήμου κι από επιχειρήσεις που στεγάζονται σήμερα σ΄αυτό, και θα παραδοθεί στο ΤΑΧΔΙΚ.

@ Η αλήθεια είναι, πάντως , ότι το έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου  στο κτίριο της Ραλλείου έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει και παραμένει άγνωστο πότε και αν γίνει  πότε τελικά, εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση....