Latest News

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Τα σκουπίδια στον Δήμο Πειραιά...


Από τον Κύρο Παληκάρη

Ο Πειραιάς είναι μια βρώμικη πόλη. Αυτή αποτελεί κοινή διαπίστωση τόσο των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς...
αρκεί κανείς να κάνεις μια βόλτα στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.

Αν και οι δημότες πληρώνουν από τα ακριβότερα δημοτικά τέλη της χώρας ωστόσο δεν απολαμβάνουν αντίστοιχου επιπέδου ανταποδοτικές υπηρεσίες. 
Κάθε λίγο και λιγάκι η πόλη μετατρέπεται σε απέραντη χωματερή. Οι λόγοι και δικαιολογίες πολλές και διάφορες, αλλά μάλλον δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να ζουν δίπλα στα σκουπίδια. 
Τη μία είναι κλειστός ΧΥΤΑ στη Φυλή, την άλλη  δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις προσλήψεις συμβασιούχων και απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. 
Το αποτέλεσμα να ζουν άνθρωποι δίπλα στα σκουπίδια.
Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στον Πειραιά υπάρχει και τις υπόλοιπες "κανονικές" ημέρες, όπου η καθαριότητα υπολείπεται κατά πολύ από άλλους γειτονικούς και μη Δήμους. 
Είτε λόγω της έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων είτε ανικανότητα διοίκησης και αδιαφορίας. 
Το πιο εξοργιστικό είναι ότι οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής Πειραιά δεν χάνουν ευκαιρία να υποστηρίζουν ότι η πόλη είναι καθαρή, λες και ζουν σε άλλο...πλανήτη, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί τους τουλάχιστον μέχρι να φύγουν από το Δημαρχείο της Πλατείας Κοραή.
Είναι άλλο να λες ότι κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά τα καταφέρνουμε μέχρι ένα σημείο χάρη στις υπεράνθρωπες των εργαζομένων κι άλλο πράγμα να προσπαθείς να πείσεις ή κοινώς να παραμυθιάζεις τον κόσμο που βιώνει μια άλλη πραγματικότητα με τα σκουπίδια να σχηματίζουν... μνημεία σε δρόμους και πλατείες τόσο σε κεντρικά τουριστικά σημεία της πόλης.

Στο κάτω κάτω της γραφής, είναι πιο τίμιο να πεις ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο και προχωρήσεις σε γενναία μείωση των δημοτικών τελών ελαφρύνοντας τουλάχιστον τους δημότες, που διαμαρτύρονται για την καθαριότητα. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε  αυτό το ποσόν των περίπου 2.000.000 ευρώ από την ΟΛΠ ΑΕ να διατεθεί για μείωση δημοτικών τελών σε όλους τους δημότες;

@ Αν δεν παραδεχθείς με ειλικρίνεια ένα υπαρκτό πρόβλημα και συνεχίζεις να κάνεις τα "στραβά μάτια" για μικροπολιτικούς λόγους, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να το λύσεις ποτέ και σίγουρα θα έρθει η στιγμή που θα πληρώσεις το ανάλογο τίμημα στις κάλπες...