Latest News

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Novartis: Στο αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου - Έρχεται το πόρισμα στη Βουλή

Στο αρχείο στέλνει ο Άρειος Πάγος τις μηνύσεις Αβραμόπουλου, Βενιζέλου και Σαμαρά για την εμπλοκή του ονόματος στην υπόθεση Novartis, κατά των...
εισαγγελικών λειτουργών Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε έπραξαν το καθήκον τους χωρίς να παραβιάσουν καμία διάταξη του νόμου.
Έτσι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις.


Το πόρισμα στη Βουλή

Θυελλώδης αναμένεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή. Εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, το «παρών» αναμένεται να δώσει και η πλειοψηφία των πολιτικών προσώπων που ενέχονται στη δικογραφία του πολύκροτου σκανδάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθούν οι Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Βενιζέλος, Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος προσανατολίζεται να στείλει γραπτό υπόμνημα. Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποια στάση θα κρατήσουν οι Παναγιώτης Πικραμμένος και Μάριος Σαλμάς.
Ήδη  έχει ξεσπάσει σφοδρή κόντρα επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, λόγω της λύσης των δέκα καλπών που προκρίνεται, μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο δηλαδή, που δεν βρίσκει σύμφωνη την αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση ότι παραβιάζει τον κανονισμό, με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά ότι η πρόταση για δέκα κάλπες προέρχεται από τις υπηρεσίες, και όχι από την κυβέρνηση.
Ενώ, σύσσωμη η αντιπολίτευση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απέχει από την ψηφοφορία.