Latest News

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

«Ναυμαχία» με την απεργία στην COSCO στον Πειραιά

"Πολεμική" ατμόσφαιρα επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι εργαζόμενοι στις προβλήτες 2 και 3 της COSCO....
βρίσκονται για δεύτερο 24ωρο σε απεργία, με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η απεργία ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης ενώ συνεχίζεται και την Πέμπτη, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.
Οι εργαζόμενοι της COSCO, εκτός από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διεκδικούν ακόμα μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας.
Σε ανακοίνωσή του το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Φτάνει πια, διανύουμε τον 8ο χρόνο δουλειάς στις εγκαταστάσεις στις προβλήτες της ΣΕΠ 2 και 3 χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όξυνση όλων των προβλημάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι, ένας για όλους και όλοι για έναν, να συνεχίσουμε σαν μια γροθιά τον αγώνα μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το σωματείο μας έχει στείλει τα δίκαια αιτήματά μας στην "Cosco" και τους εργολάβους της και περιμένει την απάντησή της...»
Στο πλευρό του η ΟΜΥΛΕ
Η ΟΜΥΛΕ συμπαρίσταται στον Αγώνα των συναδέλφων της ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ του ΟΛΠ, καθώς και της ΕΝΕΔΕΠ (των εργαζομένων στη ΣΕΠ-PCT), που συνεχίζουν και σήμερα 31/05/2018 την ΑΠΕΡΓΙΑ μετά την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους μας και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί κανένας απεργοσπαστικός μηχανισμός. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να επικαλεσθεί προσχηματικά ως άλλοθι το δικαίωμα των μελών μας στην εργασία, για να επιχειρήσει καταστολή της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι τα αιτήματα των συναδέλφων μας είναι δίκαια και ότι η ηρεμία στο Λιμάνι του Πειραιά θα έλθει μέσω της επίλυσης των καταστάσεων που τα δημιουργούν. Η ΟΜΥΛΕ και τα σωματεία μέλη μας παραμένουμε ενεργοί συμπαραστάτες και με κάθε τρόπο ενισχύουμε τον Αγώνα των συναδέλφων μας.