Latest News

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Βαγγέλης Μαρινάκης: Η δίωξη μου είναι πολιτική...

«Η δίωξη μου είναι πολιτική», αυτό φέρεται να υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος...
παρέστη τελικά μαζί με τους συνηγόρους του στη συζήτηση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά για την επικύρωση ή όχι της εισαγγελικής διάταξης για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής και εκδότης πέραν του ισχυρισμού του ότι η εμπλοκή του οφείλεται στην κυβέρνηση,  επικαλέσθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά και τις σοβαρές επαγγελματικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό οι οποίες θα πληγούν αν του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.
Η απόφαση του συμβουλίου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.
Στο μεταξύ μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης,οφείλει να έχει παραδώσει και το διαβατήριό του, διαφορετικά κινδυνεύει με αυτόφωρο. 
Αρχικά ο ίδιος επικαλείται… ότι δεν το βρίσκει!
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το διαβατήριο παραδόθηκε, όπως και αυτά των συγκατηγορουμένων του πρώην διευθύνοντος σύμβουλου της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Νίκου Συντυχάκη, του δικηγόρου Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη, που επίσης ζήτησαν ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου να μην τους επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η ποινική δίωξη
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή και τριών συνεργατών του, για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου Noor 1.
Πάντως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία της υπόθεσης αυτής να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς. Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελέχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.
Παράλληλα, με παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για πιθανή λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι μέσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.