Latest News

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο πόλεμος των Νονών της νύχτας με τις 22 δολοφονίες - Ο "Καράφλας", ο "Μπούμπι" και ο Στεφανάκος



Ένας νέος κύκλος αίματος στον πόλεμο των νονών της νύχτας φαίνεται να ξεκινάει μετά την μαφιόζικη εκτέλεση του 45χρονου Μανώλη Καραγιάννη,  γνωστού ως «Καράφλα», που έπεσε νεκρός σε ενέδρα ...
στο Παλαιό Φάληρο.   

Πέντε συμβόλαια θανάτου μέσα σε 13 μήνες δείχνουν ότι έχει ξεσπάσει ένας ανελέητος πόλεμος μεταξύ των συμμοριών και βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανακατανομής της πίτας της νύχτας.
Η χθεσινή εκτέλεση του Μανώλη Καραγιάννη έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή και τους κατοίκους να τρέχουν να κρυφτούν επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της ΕΛ.ΑΣ ότι η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου θα άνοιγε νέο κύκλο αίματος.
Ο γεμιστήρας από Καλάσνικοφ που βρέθηκε δίπλα στον 45χρονο, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί στις αρχές του χρόνου, και ανήκει στο όπλο που εκτέλεσε τον “Καράφλα” έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια σε μια προσπάθεια εντοπισμού δακτυλικών αποτυπωμάτων και dna που πιθανότατα ανήκει στο δράστη. 
Την ίδια ώρα ψάχνουν με προσοχή τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας για να δουν πως κινήθηκαν το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι τέσσερις εκτελεστές, ενώ η βαλλιστική στα δυο 45αρια πιστόλια και το καλάσνικοφ των εκτελεστών θα δείξει αν έχουν χρησιμοποιηθεί ή όχι σε άλλες δολοφονίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καραγιάννης πριν μερικές εβδομάδες είχε ανέβει στη ΓΑΔΑ και στο Ανθρωποκτονιών προκείμενου να δώσει απαντήσεις σε πληροφορίες που ενέπλεκαν το όνομα του στις εκτελέσεις του Βασίλη Στεφανάκου και του ποινικού Γιώργου Λίτσα τον περασμένο Απρίλιο στους Αγίους Αναργύρους.
Ο πόλεμος των νονών της νύχτας
Ένας πόλεμος που κορυφώθηκε την προηγούμενη δεκαετία με δεκάδες νεκρούς και κόπασε τα τελευταία χρόνια. Η προστασία των νυχτερινών κέντρων στην Ελλάδα είναι μια παλιά υπόθεση. Εμφανίζεται από τις αρχές της δεκαετίας του `70 όταν συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες και άρχισαν τις νυχτερινές εξορμήσεις. Στην αρχή ήταν τα «παιδιά» που τακτοποιούσαν δουλειές αφεντικών τους, όπως η είσπραξη χρεών. Γρήγορα όμως τα πράγματα άλλαξαν αφού τα κέρδη από τις νυχτερινές επιχειρήσεις ήταν μεγάλα και εξελίχθηκαν σε οργανωμένες συμμορίες στα πρότυπα της Μαφίας.
Οι συμμορίες αυξήθηκαν και στις αρχές της δεκαετίας του `90 άρχισαν οι πρώτες συγκρούσεις. Τότε αρχινονοί και πρωτοπαλίκαρα εκτελέσθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου των συμμοριών. Στα μέσα της δεκαετίας του `90 οι αρχινονοί των συμμοριών αποφάσισαν να τα βρουν μεταξύ τους και επικράτησε ανακωχή.
Η προστασία όπως και οι ιδιαίτερα κερδοφόρες «επιχειρήσεις» της παρανομίας παρέμειναν στα χέρια της ελληνικής μαφίας. Χώροι στους οποίους δεν κατάφεραν να διεισδύσουν αλλοδαποί κακοποιοί. Οι Έλληνες αρχινονοί κράτησαν τα ηνία και δεν εκχώρησαν δικαιώματα στους ξένους.Σε πολλές συμμορίες νονών τότε μετείχαν και αλλοδαποί σαν βοηθητικό προσωπικό.Σήμερα όμως και αυτό άλλαξε. Οι αλλοδαποί δεν είναι μόνο βοηθητικό προσωπικό, αλλά έχουν και αυτοί το μερίδιό τους στη νύχτα.
Από τότε μέχρι σήμερα, αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς φέρεται να είχαν σχέση με μπράβους, να ήταν οι ίδιοι ή να τους οργάνωναν, κάποιοι ήταν επιχειρηματίες της νύχτας. Το σίγουρο είναι πως όταν ανοίγει ένας τέτοιος κύκλος αίματος, αργεί να κλείσει.
Η εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα, μπροστά στο 11χρονο παιδί του
Η εν ψυχρώ δολοφονία του Βασίλη Γρίβα, στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου, παραβιάζοντας τους άγραφους κανόνες της νύχτας,Οι δράστες, αμέσως μετά την δολοφονία απομακρύνθηκαν με ταχύτητα, αλλά σε μικρή απόσταση από το σχολείο, στην οδό Αγαμέμνωνος, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, όπου βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς. Από το σημείο οι εκτελεστές διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.
Το θύμα, ήταν κάτι παραπάνω από παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του και το 2003 και το 2011 στην μεγάλη υπόθεση εξάρθρωσης ομάδων της Μαφίας από την Ασφάλεια Αττικής, με κατηγορούμενους 217 μαφιόζους.
Το τέλος του έμοιαζε με αυτό των ανθρώπων της νύχτας σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, όμως κανείς μέχρι στιγμής δεν είχε εκτελεστεί από αντίπαλες συμμορίες έξω από σχολείο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ίδιου του παιδιού και με προφανή κίνδυνο για δεκάδες παιδιά.
Η άγρια δολοφονία του Καλαποθαράκου

Ο Γρίβας ανέβηκε γρήγορα στη νύχτα. Από τα νεανικά του χρόνια ήταν πρωτοπαλίκαρο του Θέμη Καλαποθαράκου. Τη δεκαετία του 1980, όταν ήταν μόλις 18 χρόνων, ο Βασίλης Γρίβας ήταν ήδη γνωστός bodybuilder και είχε αρχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της νύχτας δίπλα στον φερόμενο ως απόλυτο αρχηγό της μαφίας εκείνης της εποχής, τον Θέμη Καλαποθαράκο.
Όμως, το καλοκαίρι του 2000 ο ηγέτης της προστασίας νυχτερινών κέντρων άφησε την τελευταία του πνοή. Ο μεγάλος του αντίπαλος είχε καταφέρει να τον βγάλει από τη μέση.
Με τη δολοφονία του Θέμη Καλαποθαράκου ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου εκτελέσθηκε και η μαφία για μία ακόμα φορά ξεκαθάρισε λογαριασμούς. Ο αιματηρός επίλογος της ιστορίας τού Καλαποθαράκου αποτέλεσε την αρχή για μια νέα βεντέτα για την κυριαρχία στη νύχτα.
Η διαδρομή του στον υπόκοσμο παρέμεινε στο σκοτάδι και στον φάκελό του υπάρχουν κατηγορίες για μικροαδικήματα.
Από τα «πρώτα ονόματα» της προστασίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ήλεγχε ακριβές ζώνες και λυμαινόταν τη νυχτερινή ζωή σε κέντρα διασκέδασης της Παραλιακής, των βορείων προαστίων, του Πειραιά και τα καλοκαίρια η ακτίνα δράσης του επεκτεινόταν σε ακριβά μαγαζιά στα Μεσόγεια.
Η τελευταία σελίδα για τον Θέμη Καλαποθαράκο γράφτηκε το 2000, με 60 σφαίρες.
Οι εκτελεστές εντόπισαν την πολυτελή βίλα που είχε στον Σχοινιά και του έστησαν τη δολοφονική ενέδρα.
Ο Καλαποθαράκος έπαιρνε τα μέτρα προφύλαξης από το μυστικό του κρησφύγετο οπλοφορώντας και αλλάζοντας συνεχώς αυτοκίνητα.
Το μοιραίο γι` αυτόν βράδυ χρησιμοποίησε το τζιπ της μητέρας του και έφυγε από το εξοχικό του με κατεύθυνση την Αθήνα. Σε απόσταση 300 μέτρων, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, έπεσε στην ενέδρα των εκτελεστών.
Στη θέα του τζιπ οι πιστολέρο άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματο και πιστόλι. Αποφασισμένος και ψύχραιμος μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Καλαποθαράκος έδωσε σκληρή μάχη με τους εκτελεστές. Με το εννιάρι πιστόλι του Smith & Wesson πυροβόλησε τουλάχιστον 18 φορές στην προσπάθειά του να διαφύγει. Οι εκτελεστές συνέχισαν τους πυροβολισμούς και γάζωσαν με σφαίρες το τζιπ.
Το αυτοκίνητο σύρθηκε σε απόσταση 50 μέτρων μέχρι που ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός του άνοιξε την πόρτα με το πιστόλι στο χέρι. Ήταν ήδη βαριά πληγωμένος, σωριάστηκε στο έδαφος, όπου τον πλησίασαν οι δράστες και του έριξαν τη χαριστική βολή.
Ο πόλεμος της νύχτας...
Από τότε και για τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλά αιματηρά επεισόδια για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Από το 2006 πραγματοποιήθηκαν 21 δολοφονίες που η Αστυνομία τις συνδέει με τους νονούς της νύχτας.

Πιο γνωστή είναι αυτή του Μπάμπη Λαζαρίδη. Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Μούσες» δολοφονήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008, έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αλκυονίδων στη Βούλα.
Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα πίσω από θάμνους και μόλις ο επιχειρηματίας και η σύντροφός του τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη βγήκαν από το ξενοδοχείο για να πάνε στο νυχτερινό κέντρο, δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ. Ο επιχειρηματίας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες, ενώ η σύντροφός του τραυματίστηκε στο πόδι.
Από την πρώτη στιγμή η δολοφονία Λαζαρίδη είχε αποδοθεί σε «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσαν πληρωμένοι δολοφόνοι.
Λίγες μέρες νωρίτερα στις 8 Νοεμβρίου 2008 είχε δολοφονηθεί στο κέντρο της Αθήνας ο Αλέκος Κοσμόπουλος.
Τον δολοφόνησαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.
Οι δράστες πλησίασαν το αυτοκίνητο του Κοσμόπουλου, που ήταν σταματημένο σε φανάρι στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Θηβών και άνοιξαν εναντίον του πυρ.
Ο Αλέκος Κοσμόπουλος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για δολοφονίες, ληστείες, εκβιασμούς και άλλα αδικήματα. Είχε αποφυλακιστεί το 2003.
Λίγο νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2007 είχε δολοφονηθεί ο επιχειρηματίας Γιώργος Αυτιάς έξω από καφετέρια στην Καλλίπολη, σημείο-καμπή στον πόλεμο των νονών.

Όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής ο Γιώργος Αυτιάς είχε αυτονομηθεί και διεκδικούσε με δική του ομάδα την ηγεσία στο χώρο της προστασίας στη δυτική Αττική και στον Πειραιά.
Ο Αυτιάς φαίνεται πως ανήκε στην ομάδα έγκλειστου στις φυλακές του Μαλανδρίνου μεγαλονονού. Το 2009 εκτελέστηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι μέσα σε ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά η Μαρία Καφιέρη, σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Γιώργου Αυτιά. Ήταν πρώτη δολοφονία γυναίκας στον πόλεμο του ελληνικού υποκόσμου.
Ο πόλεμος των νονών της νύχτας φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει. Ο Βασίλης Στεφανάκος ήταν ένας από τους ελάχιστους της παλαιότερης γενιάς που είχε μείνει εν ζωή. Με την εκτέλεσή του και κυρίως με τον τρόπο που αυτή έγινε όλα δείχνουν ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος αίματος...
Κάτι που αποδείχθηκε από την εκτέλεση του 45χρονου Γιώργου Λίτσα, η δολοφονία του οποίου, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, είναι αντίποινα για την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου...