Latest News

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία - Ξύπνησαν μνήμες από το 2007 (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδομένη στην πύρινη λαίλαπα είναι η Ηλεία, φέροντας στις μνήμες την καταστροφικές πυρκαγιές...
του 2007.
 Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.
Ενισχύθηκαν οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές που η φωτιά μαίνεται. Ειδικότερα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα περίπου 90 πυροσβέστες με 36 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν δύο μέτωπα μέσα σε χαράδρα, γι' αυτό και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.
Στη Σκυλλουντία το βράδυ της Κυριακής, οι πύρινες φλόγες έφτασαν στα σπίτια. Προληπτικά, κάτοικοι απομακρύνθηκαν. Στο video η φωτιά έχει φτάσει στον περίβολο σπιτιού. Ακούγονται οι κραυγές ενός ανθρώπου που φωνάζει: "σπίτι καίγεται".
Η νύχτα για τους κατοίκους των περιοχών ήταν δραματική. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να μην αφήσουν τη φωτιά να πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.