Latest News

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Διπλό έγκλημα στην Κύπρο: Το μοιραίο λάθος της αστυνομίας - Τι έδειξε η 2η νεκροτομή (ΒΙΝΤΕΟ)


Ολοκληρώθηκε η δεύτερη νεκροτομή επί των σορών του ζεύγους που βρέθηκε άγρια δολοφονημένο στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του...
στον Στρόβολο.
Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα, ο ιατροδικαστής εκ μέρους της οικογενείας Μάριος Ματσάκης επέλεξε να μην τοποθετηθεί.
Πάντως τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αναμένεται να είναι ανατρεπτικά, ενώ προς το παρόν οι Αρχές τηρούν σιγήν ιχθύος.
Την ίδια ώρα, φανερά προβληματισμένος ο αρχηγός αστυνομίας, βρέθηκε επί τόπου το απόγευμα, μαζί με τον υπαρχηγό της δύναμης Κύπρο Μιχαηλίδη και την ανακριτική ομάδα που διερευνά την υπόθεση.
Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δέχθηκε μάλιστα και ερωτήσεις, ωστόσο δεν θέλησε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, ιδιάζουσα και πρωτοφανή. Να παρακολουθήσουμε τη δήλωση και να επανέλθουμε.
Η πρώτη νεκροτομή να θυμίσουμε, έδειξε περισσότερα από 25 τραύματα στη σορό του 60χρονου Γιώργου Χ''Γεωργίου και περισσότερα από 8 στη σορό της συζύγου του Ντίνας Σεργίου. Τραύματα τα οποία προκλήθηκαν από μαχαίρι το οποίο παρά τις έρευνες δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.
Το τραγικό λάθος της Αστυνομίας
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος, δεν απέκλεισαν την περιοχή, με αποτέλεσμα 3 και 4 τα ξημερώματα να περάσουν τα απορριμματοφόρα και να αδειάσουν τους κοντινούς κάδους, όπου ίσως ο δράστης να είχε πετάξει το μαχαίρι και άλλα τεκμήρια της άγριας δολοφονίας!
Αναζητούν τα κομμάτια του παζλ
Τα κομμάτια του παζλ που θα συνθέσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/04) στην οικία της οδού Ζαλόγγου, αναζητούν οι ανακριτές της στυγερής δολοφονίας του 60χρονου Γ. Χ. και της 59χρονης Ελληνίδας συζύγου του Ν. Σ..
Σε δηλώσεις του, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ανακριτές έχουν διαμορφώσει μια πρώτη εικόνα όσον αφορά γενικότερα το έγκλημα». Επεσήμανε, δε, ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και γίνεται μια συνεχής αξιολόγηση των στοιχείων.
Ωστόσο, όπως σημείωσε «σ’ αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να δηλώσουμε τίποτε περισσότερο», τονίζοντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ανέφερε επίσης, πως συνεχίζονται να λαμβάνονται καταθέσεις από πρόσωπα που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του άτυχου ζεύγους και ότι το βράδυ της Παρασκευής έγινε ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας με την ανακριτική ομάδα και το ΤΑΕ, όπου έγινε ανασκόπηση των ερευνών.
Ποια στοιχεία θα «δείξουν» τον μανιακό δολοφόνο
Όπως τονίζει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων «τα στοιχεία τα οποία θα μας δώσουν την ταυτότητα του δολοφόνου είναι κυρίως στοιχεία τα οποία αφορούν την ταυτοποίησή του, γενετικά στοιχεία που είτε μπορούμε να βρούμε πάνω στα θύματα, στο όργανο το οποίο χρησιμοποιήθηκε, εάν και εφόσον βέβαια ανευρεθεί το όργανο και φυσικά γενετικά ή άλλα στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, που θα βρεθούνε στο χώρο».
Κλειδί στην υπόθεση παραμένει ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζευγαριού, ο οποίος αρχικά είχε κάνει λόγο για δύο κουκουλοφόρους, που εισέβαλαν στο σπίτι και κατακρεούργησαν τους γονείς του, αφήνοντας εκείνον να ζήσει. Με την μαρτυρία του όμως να παρουσιάζει αντιφάσεις και μην επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα της αστυνομίας, ομάδα ψυχολόγων ανέλαβε να διαπιστώσει εάν το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, παρουσιάζοντας μια άλλη εικόνα από την πραγματική.
«Η ώρα θανάτου προφανώς μπορεί να συνδυαστεί με μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στην όλη πράξη και από κει και πέρα είτε να τονίσει ένα άλλοθι που υπάρχει , είτε να αποδυναμώσει ένα τέτοιο ισχυρισμό» υποστηρίζει ο κ. Λέων.
Η κατάθεση του έφηβου αγοριού,  είναι εκείνη που θα διαφωτίσει όλα τα σκοτεινά σημεία αυτής της υπόθεσης, καθώς είναι και ο μοναδικός που είδε τι - στ' αλήθεια- συνέβη  τη μοιραία νύχτα. Εν τω μεταξύ, οι ανακριτές περιμένουν να στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, σχετικά με τεκμήρια που παραλήφθηκαν από το σπίτι. Στη συνέχεια θα τα αντιπαραβάλουν, με τα όσα δήλωσε μετά τον φόνο, το παιδί.
Πότε θα καταθέσει ο 15χρονος
Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Star στη Λευκωσία, Λάμπρος Δεμερτζής, αυτό που είπε ο αρχηγός της αστυνομίας είναι ότι πρέπει πρώτα να τελειώσει η νεκροψία – νεκροτομή, έτσι ώστε να έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να φτάσουν στη λύση αυτής της εγκληματικής ενέργειας και στη συνέχεια να καταθέσει παρουσία ψυχολόγων ο 15χρονος.
Οι νέες έρευνες στο σπίτι και τα στοοχεία που προκαλούν εντύπωση
Το Τμήμα Εγκλημάτων της κυπριακής αστυνομίας πραγματοποίησε και σήμερα έρευνες στο σπίτι της οικογένειας στον Στρόβολο.
Οι έρευνες επικεντρώθηκαν κυρίως στο πίσω μέρος του σπιτιού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η πόρτα της κουζίνας ήταν αφύλακτη.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι εκτός από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία παραβίασης καμίας εισόδου, δεν έχουν εντοπιστεί και ίχνη διαφυγής του δράστη ή των δραστών.
Ενδεικτικό είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε μια σταγόνα αίμα που να οδηγεί στην έξοδο του σπιτιού, όπως επίσης και κανένα στοιχείο έξω από το σπίτι που να δείχνει κάτι ύποπτο.
Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του STAR οι πληροφορίες πως το παιδί πρόσφατα έμαθε για την υιοθεσία του δεν ευσταθούν, καθώς ο 15χρονος το γνώριζε από την ηλικία των 6 ετών, ενώ δεν ισχύει και η πληροφορία για τη μεταβίβαση της περιουσίας του άτυχου ζευγαριού στον 15χρονο.