Latest News

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Όσα (ΔΕΝ) μάθαμε για το Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ

 Από τον Κύρο Παληκάρη

Όσοι παρακολούθησαν την ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για το Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ, τότε σίγουρα δεν πρέπει να έγιναν...

σοφότεροι!


Στην εξαντλητική συνεδρίαση -κράτησε σχεδόν πέντε ώρες- δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της ΟΛΠ (Cosco), αλλά ούτε ολοκληρωμένη προτεινόμενη εισήγηση από το Δήμο Πειραιά, ενώ δεν ελήφθη καμία απόφαση του Δ.Σ. για όσα σχεδιάζονται να γίνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της πόλης.

Επιγραμματικά, θα μπορούσε να σημειώσει κανείς τα εξής:

# Κατ΄αρχήν, είναι θετικό ότι για πρώτη φορά έγινε, έστω κι έτσι πρόχειρα και μάλλον ερασιτεχνικά, μια διαβούλευση με φορείς για ένα θέμα που θα επηρεάσει την πορεία της πόλης για τα επόμενα χρόνια. 

# Ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας  Παναγιώτης Κουρουμπλής έμεινε για λίγα λεπτά και αποχώρησε από τη συνεδρίαση λόγω άλλης υποχρέωσης, αφήνοντας στη θέση του τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Χ. Λαμπρίδη, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές της περιοχής Θ. Δρίτσας, Ε. Σταματάκη (ΣΥΡΙΖΑ) Κ. Κατσαφάδος (ΝΔ), Ν. Κούζηλος (Χρυσή Αυγή), κάνοντας ορισμένες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες παρατηρήσεις για το θέμα. 

O Αντιπεριφερειάρχης...

# Ξεχώρισε η παρέμβαση του Αντιπεριφεριάρχη Γιώργου Γαβρίλη, ο οποίος άσκησε κριτική στο προτεινόμενο master -plan του ΟΛΠ, επισημαίνοντας ότι επιχειρεί εντός της λιμενικής ζώνης να δημιουργήσει μια κλειστή οικονομική ζώνη, ενώ αναρωτήθηκε με νόημα ποια είναι μέχρι τώρα η υπεραξία για την πόλη από την ιδιωτικοποίηση λιμανιού.
Φάνηκε πως ήταν μακρά ο πιο... υποψιασμένος από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όσα χρειάζεται να γίνουν ή όχι από την COSCO προς όφελος του Πειραιά. Κάποιοι σχολίασαν ότι στην παρούσα φάση  ο Πειραιάς είναι τυχερός που τον έχει Αντιπεριφερειάρχη και μάλλον δεν έχουν άδικο...

Ο Δήμαρχος...

# Στον αντίποδα βρέθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης ο οποίος υποστήριξε ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση, εκφράζοντας την αντίθεσή του για την προτεινόμενη ανέγερση «Mall» στο λιμάνι, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει, εάν έχει την ίδια αρνητική θέση για άλλο νέο εμπορικό κέντρο στην πόλη.
Εμφανίστηκε απροετοίμαστος στον τομέα της ενημέρωσης, αν και μέλος στο  Δ.Σ. της ΟΛΠ ΑΕ. Μπορεί ως οικοδεσπότης να έπαιζε στην έδρα του, αλλά έχασε πόντους απαντώντας μετά από κάθε ομιλητή. Την ίδια τακτική μπορεί να συνηθίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είχε ως αποτέλεσμα να κουράσει η όλη διαδικασία και ν' αποχωρήσουν αρκετοί από την αίθουσα.   

Και οι... πρόσκοποι!

#Στον 7ο όροφο του Δημαρχείου της Κοραή βρέθηκαν καμία 30 εκπρόσωποι φορέων, αν και απουσίαζαν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι, ενώ από τους παρόντες άλλοι  ήταν σχετικοί και άλλοι όχι με το θέμα της συζήτησης, όπως για παράδειγμα οι... Πρόσκοποι!