Latest News

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ποτό που μπορεί να πιει κανείς

Είναι ίσως ένα παρεξηγημένο ποτό. Γι’αυτό έρευνες σαν κι αυτή που ακολουθεί είναι καλό... να μοιράζονται.
 Όσοι είστε φανατικοί του ουίσκι -τόσο που να ψάχνετε μπαράκια για να βρείτε μέχρι κι εκείνο το ασυνήθιστο- και όσοι το πίνετε με ένα έστω παγάκι, παραμείνετε λίγο ακόμα εδώ γιατί σας αφορά.
Συγκεκριμένα λοιπόν, πραγματοποιήθηκε έρευνα για τα παγάκια που πίνουμε μέσα στα ποτά, τα οποία προφανώς και δεν είναι καθόλου αθώα για τον οργανισμό μας. «Η παρουσία παθογόνων βακτηρίων σε παγάκια και η αξιολόγηση της επιβίωσης τους σε διάφορα συστήματα», ήταν το θέμα που μελετήθηκε και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό βιβλίο “Springer”.
Εξετάστηκαν που λέτε οι τύποι βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν στον πάγο και τα άσχημα νέα είναι πως βρέθηκαν 31 είδη. Τα καλά νέα είναι πως το ουίσκι μπορεί να τα εξουδετερώσει.
Και μπορεί τώρα που διαβάζεις να αδιαφορείς για την μελέτη, έχουμε όμως να σου πούμε πως ορισμένα απ’τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παθογένειες, όπως: Pseudomonas (προκαλούν μόλυνση στο δέρμα και στους πνεύμονες), Staphylococcus (υπεύθυνο για σταφυλόκοκο), Bacillus (τροφική δηλητηρίαση) και Acinetobacter (μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και μηνιγγίτιδα).
Οι ερευνητές αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι οι θερμοκρασίες κατάψυξης δεν σκοτώνουν τα μικρόβια, έριξαν μολυσμένο πάγο σε διαφορετικά ποτά και ροφήματα. 
Η βότκα δεν σκότωσε κανένα, η coca-cola σκότωσε το bacilius και το pseudomonas, ενώ τα τονωτικά ποτά, το acinetobacter.
 Μόνο το ουίσκι τα σκότωσε όλα!
Αυτό πρέπει να το γιορτάσεις με ένα ποτηράκι σήμερα.