Latest News

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Παπαδιά και ο εραστής της "έβγαλαν από τη μέση" κληρικό στην Ηλεία!


Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, αλλά μακριά ο ένας από τoν άλλον, κάθισαν οι σατανικοί εραστές από την Ηλεία που...
κατηγορούνται για το καρτέρι θανάτου στον 53χρονο ιερέα Θανάση Αυγερόπουλο, τον Σεπτέμβριο του 2012!
Η 50χρονη σύζυγος του θύματος Θεοδώρα Καρβελά και ο 46χρονος εραστής της Νίκος Παναγόπουλος, που είχαν καταδικαστεί και οι δύο σε ισόβια για τη δολοφονία του άτυχου ρασοφόρου σε πρώτο βαθμό, απέφυγαν να ανταλλάξουν έστω και μία ματιά. Η πολύκροτη δίκη άρχισε αργά χθες το μεσημέρι και, αφού κληρώθηκαν οι ένορκοι, το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου.
Η εν ψυχρώ δολοφονία του 53χρονου κληρικού και πατέρα τριών παιδιών από την Πυρά Φωκίδας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου 2012. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αδικοχαμένος ιερέας και η 50χρονη παπαδιά έφυγαν από το σπίτι τους στην Αρχαία Ολυμπία για να σηκώσουν χρήματα από την τράπεζα. Σε μία πάροδο της εθνικής οδού Πύργου - Κυπαρισσίας, κοντά στα Κρέστενα, η 50χρονη ζήτησε από τον σύζυγό της να κάνει στάση προφασιζόμενη σωματική ανάγκη και απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο. Ομως, εκείνη ακριβώς τη στιγμή εμφανίστηκε ο 46χρονος εραστής της κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον ιερωμένο στο κεφάλι και στον θώρακα!
Ο ισχυρισμός
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης η 50χρονη είχε υποστηρίξει πως ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες, που είχαν ως κίνητρο τη ληστεία. Ομως, ο ισχυρισμός της δεν είχε πείσει τις αστυνομικές Αρχές, που προχώρησαν στη σύλληψή της.
Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως και ο εραστής της (ισόβια και φυλάκιση τριών ετών). Η ετυμηγορία, τον Ιούνιο του 2013, ήταν ομόφωνη για τον Παναγόπουλο (με ψήφους 7-0), ενώ στην περίπτωση της παπαδιάς μόνο ο ένας από τους δικαστές πρότεινε την αθώωσή της.
Εντύπωση είχε προκαλέσει η αλλαγή στάσης του 46χρονου δράστη, ο οποίος, σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει στην προανακριτική κατάθεσή του, είχε τονίσει ότι η παπαδιά δεν φταίει σε τίποτα και πως ο ίδιος σκότωσε τον ιερέα, πάνω στη ζήλια και τη θολούρα του. Η απολογία του, όμως, δεν είχε ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο, που έκρινε ενόχους και τους δύο, κάτι που είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας, υποστηρίζοντας πως συνεργάστηκαν για να βγάλουν από τη μέση τον άτυχο παπά.
«Η κατηγορούμενη, όπως ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή, δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα. Ουδέποτε είπε ή έβαλε τον δολοφόνο να σκοτώσει τον σύζυγό της. Θεωρώ ότι το Εφετείο θα δώσει τη δέουσα βαρύτητα στην υπόθεση και στα αποδεικτικά μέσα αποφασίζοντας την απαλλαγή της» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης της 50χρονης Απόστολος Λύτρας .