Latest News

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τα "μαζεύουν" τώρα για τα νέα δικαστήρια του Πειραιά


Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην επίσημη ανακοίνωση για την σύσκεψη-ενημέρωση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη με τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης για το ζήτημα του νέου δικαστικού μεγάρου Πειραιά, τότε...
θα διαπιστώσει ότι έγινε προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Η αλήθεια είναι ότι καλά έπραξαν στο Δήμο Πειραιά, αφού είχε αρχίσει να ξεφεύγει το πράγμα με την ανούσια διαμάχη σχετικά με τις ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου, χωρίς να έχει υπάρξει επισήμως άρνηση για την υλοποίηση της μετατροπής του κτιρίου -γιαπί της πρώην Ραλλείου σε νέο δικαστικό μέγαρο της πόλης.
Άλλωστε, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την επιθυμία τους να επιμείνουν μαζί στη λύση της Ραλλείου και να πιέσουν την κυβέρνηση για να γίνει.  Έτσι, συμφωνήθηκε ο Δήμαρχος να συντάξει μία επιστολή, να την στείλει αμέσως στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με ημερομηνίες που μπορεί να πέσει έξω ένα 10% όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά όχι και 10 χρόνια.
Δηλαδή, συμφώνησαν να γίνει το... αυτονόητο και πραγματικά μακάρι η απάντηση του Υπουργείου  Δικαιοσύνης να είναι προς όφελος του Δήμου Πειραιά...

Για την ιστορία, στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου  Αντώνιος Πλακίδας, ο Πρόεδρος των Πρωτοδικών Πειραιά Νικόλαος Κουτρούμπας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά Απόστολος Στασινόπουλος, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κυρία Ειρήνη Τζίβα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΤΑΧΔΙΚ  και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά  Γιάννης Καρδαράς.

@  Αν δεν γίνουν τα νέα δικαστήρια στον Πειραιά, θα φταίει ο... Καρδαράς!!!