Latest News

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Στοιχεία - σοκ για το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας: Ποιο είναι το προφίλ θυμάτων και δραστών στην Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία για το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που εξαπλώνεται και στην Ελλάδα...
Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF στο κύκλωμα της παιδικής πορνογραφίας εμπλέκονται ετησίως 200.000 παιδιά, ενώ θραύση κάνει η… νηπιοφιλία.

Τα θύματα συνήθως είναι κορίτσια στην εφηβεία από 13 έως 15 ετών όμως σε υποθέσεις πορνογραφίας εμπλέκονται και μικρά παιδιά από 3 έως και 7 ετών.

Στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εμπλέκονται άνθρωποι από διάφορες κοινωνικές τάξεις, διάφορα οικονομικά στρώματα και ποικίλες βαθμίδες μόρφωσης με την παιδική πορνογραφία να αποφέρει τεράστια κέρδη στους διακινητές. Κέρδη που φτάνουν ετησίως τα 200.000.000, ακόμη και 2 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για την δεύτερη πιο κερδοφόρα παράνομη επιχείρηση μετά τα ναρκωτικά.
Παλαιότερα οι παιδόφιλοι πήγαιναν έξω από τα σχολεία ψάχνοντας για θύματα. Τώρα παραφυλάνε στο διαδίκτυο υποδυόμενοι τους έφηβους. Αρχίζουν συνομιλίες με τα ανυποψίαστα θύματα τους που μπορεί να διαρκέσουν πολλούς μήνες έως ότου κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.
Συχνά στέλνουν στα θύματα τους άσεμνο υλικό ερωτικού περιεχομένου ώστε να τα καταστήσουν συνένοχα. Τα παιδιά που έχουν συμμετάσχει σε τέτοιου είδους συνομιλίες συνήθως ντρέπονται να μιλήσουν στους γονείς τους γιατί νιώθουν ενοχές.
Ο λόγος που προτιμούν το διαδίκτυο οι παιδόφιλοι είναι ότι τους προσφέρει ανωνυμία, μυστικότητα και ευκολία διαφυγής. Το διαδίκτυο προσφέρει ταχύτητα επικοινωνίας και εξάπλωση σε πολλά κράτη. Ο καθένας μπορεί να υποδυθεί με απόλυτη επιτυχία ότι είναι κάποιο άλλο πρόσωπο και να προσεγγίσει ανυποψίαστα θύματα.
Τα παιδιά που γίνονται πιο εύκολα θύματα είναι άτομα με απειρία στο διαδίκτυο, με προβλήματα στην οικογένεια και απομονωμένα πολλές φορές στο σχολείο. Πρόκειται για παιδιά που ψάχνουν για στοργή και προσοχή, με σύγχυση σεξουαλικής ταυτότητας πολλές φορές και με αυξημένη περιέργεια να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες.