Latest News

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Προσωρινή δικαίωση Μαρινάκη για τα στημένα

Μια θετική εξέλιξη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήρθε σήμερα  από το...
Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο επικύρωσε την οριστική απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2-1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα, το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρούσε πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έπρεπε να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα για τα οποία οποία τον είχε απαλλάξει το Συμβούλιο εφετών. 
Έτσι, απορρίφθηκε ομόφωνα η αναίρεση που στρεφόταν κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης, ενώ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) η αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας
Απορρίφθηκε, επίσης, η αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατα πλειοψηφία 2-1). 
Τέλος, το ποινικό τμήμα του Άρειου Πάγου αναίρεσε εν μέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (2057/17) και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνα) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.
Επομένως θα κριθεί εκ νέου αν ο Β. Μαρινάκης θα παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπό διερεύνηση.