Latest News

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Αυτοί οι άντρες χαρίζουν τους πιο συχνούς και δυνατούς οργασμούς! (ΕΡΕΥΝΑ)

Ο γυναικείος οργασμός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες –σωματικούς και...
ψυχολογικούς.
 Μερικοί από τους πιο βασικούς είναι η φυσική κατάσταση της γυναίκας, η διάθεσή της αλλά και το επίπεδο της αυτοπεποίθησής της.

Σύμφωνα όμως με ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Όλμπανι, η ευκολία και η συχνότητα του οργασμού καθορίζεται και από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του σεξουαλικού συντρόφου.

Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, ρώτησαν νεαρές γυναίκες που διατηρούσαν μόνιμη σχέση πόσο συχνοί και έντονοι ήταν οι οργασμοί τους και επίσης τους ζήτησαν να δώσουν μια σύντομη περιγραφή του συντρόφου τους, αναφέροντας για παράδειγμα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης και της προσωπικότητάς του, αν έχει χιούμορ και πόσα χρήματα βγάζει.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που συσχετίστηκαν με τη μεγαλύτερη συχνότητα οργασμού ήταν η καλή εξωτερική εμφάνιση, η αυτοπεποίθηση αλλά και το… υψηλό εισόδημα του άντρα, ενώ και η ένταση του οργασμού φάνηκε να επηρεάζεται από το πόσο ελκυστικό βρίσκει τον σύντροφό της η γυναίκα.

Έκπληξη προκάλεσε στους ερευνητές η διαπίστωση ότι και το χιούμορ παίζει ρόλο στον γυναικείο οργασμό, αφού οι γυναίκες που δήλωσαν ότι ο σύντροφός τους τις κάνει να γελάνε συχνά ήταν και αυτές που έκαναν συχνότερα σεξ και έφταναν τις περισσότερες φορές σε οργασμό.

Μερικοί ακόμη παράγοντες που, σύμφωνα με τη μελέτη, καθορίζουν τον γυναικείο οργασμό είναι η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, η γενικότερη ικανοποίηση της γυναίκας από τη σεξουαλική της ζωή και το… πλάτος των αντρικών ώμων!

«Η ένταση του οργασμού σχετίζεται με το πόσο ελκυστικό βρίσκει η γυναίκα τον σύντροφό της, το πόσες φορές κάνει σεξ την εβδομάδα και το πόσο ικανοποιημένη είναι από τη σεξουαλική της ζωή» γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, προσθέτοντας πως «η σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας εξαρτάται με τη σειρά της επίσης από το πόσο ελκυστικό βρίσκει η γυναίκα τον σύντροφό της αλλά και από το πλάτος των αντρικών ώμων».

Η μελέτη δημοσιεύεται αναλυτικά στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology.