Latest News

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Δωρεάν διαφήμιση Μώραλη στο Reportaz Net!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Δωρεάν διαφήμιση στο Reportaz Net έκανε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με αφορμή την αποκάλυψη για τις απουσίες...
δημοτικών συμβούλων. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Αν και το θέμα δεν αφορούσε προσωπικά τον ίδιο, ωστόσο ο Δήμαρχος φάνηκε να ενοχλήθηκε περισσότερο ίσως και από τους εμπλεκόμενους, κάνοντας τουλάχιστον δύο ονομαστικές αναφορές στο site, που "του δίνεται στοιχεία και τα δημοσιεύει"!
Μάλιστα, οι αναφορές Μώραλη έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς ήταν λιγάκι ...ξεκάρφωτες - εκτός θέματος της συζήτησης- προκαλώντας εντύπωση σε όσους παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση εντός και εκτός αίθουσας του Δ.Σ. του Πειραιά. 

Τα πηγαδάκια

Ο εκνευρισμός του Δημάρχου δικαιολογείται ίσως από το γεγονός ότι η αποκάλυψη του Reportaz Net  για τους Δημοτικούς Συμβούλους με τις περισσότερες απουσίες, ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια του 7ου ορόφου του Δημαρχείου της Κοραή. Εκείνο που όμως φάνηκε να τους ενδιαφέρει περισσότερο ήταν να μάθουν ποιος ή ποια έδωσε τα στοιχεία με τις απουσίες. Μάλιστα όπως μάθαμε, κάποιοι έψαχναν ακόμη και τον γραφικό χαρακτήρα των ονομάτων στη λίστα για να εντοπίσουν τον υπαίτιο της διαρροής!
Το  βασικό θέμα φυσικά δεν είναι ποιος ή ποια έδωσε τα στοιχεία, αλλά ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις πολλές απουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Οι "εξαφανισμένοι"

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος  υπήρξε -τυχαίο δε νομίζω- μια πρωτόγνωρη προσέλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο με παρόντες περί τους 40 δημοτικούς συμβούλους, όταν άλλες φορές με το ζόρι συμπληρώνουν απαρτία, καθώς προσέρχονται μόλις 25 με 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
"Κάποιους δεν τους είχαμε ξαναδεί πότε και δεν ξέραμε καν πως ήταν δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς ήταν εξαφανισμένοι εδώ και πολύ καιρό", έλεγαν με νόημα υπάλληλοι του Δήμου Πειραιά. 
Μόνο για τη μαζική προσέλευση ο Δήμαρχος θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος από την δημοσιοποίηση του θέματος, καθώς δεν αγωνιούσε εάν θα υπάρξει απαρτία ή όχι στη συνεδρίαση. 

@Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ευχαριστούμε για τη δωρεάν διαφήμιση κι επιφυλασσόμαστε ν' ανταποδώσουμε!