Latest News

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Πατρινό Καρναβάλι: H μεγάλη παρέλαση (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Σε έντονους ρυθμούς ζει η πόλη της Πάτρας, με τους χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες να απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς...
περιμένοντας την έναρξη της μεγάλης παρέλασης στις 2 το μεσημέρι.
Η μεγάλη συμμετοχή, η σάτιρα, η ανατροπή, η ευρηματικότητα, η δημιουργία, η φαντασία και η χαρά, αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης, που θα διασχίσει το κέντρο της Πάτρας και θα την παρακολουθήσουν οι χιλιάδες επισκέπτες, που ήδη έχουν κατακλύσει την πόλη, συμμετέχοντας και αυτοί στη μεγάλη γιορτή.
Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από τα άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, που είναι προσαρμοσμένο στο φετινό κεντρικό θέμα του πατρινού καρναβαλιού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ανεργία. Η μορφή του καρνάβαλου είναι ένας άνεργος απελπισμένος, σχεδόν πνιγμένος στη θάλασσα της κρίσης που τραβά τα μαλλιά του.
Μετά τον βασιλιά καρνάβαλο θα παρελάσει το άρμα της βασίλισσας, που φέτος είναι η Όλγα Κατσάρα. Το άρμα της βασίλισσας είναι ένας βάλτος με βατράχια και σαύρες που έχουν «βασιλικά» στέμματα και ένα λαχανί δέντρο με ανθρώπινη μορφή. Τα χρώματα είναι γήινα, ενώ φέτος το άρμα θα πλαισιωθεί και από φυσικά στοιχεία με λουλούδια και στοιχεία χλωρίδας, παραπέμποντας στην αναγέννηση, στην άνθηση της φύσης και στον ερχομό της Άνοιξης.
Επίσης, θα παρελάσουν το φετινό άρμα του καρναβαλιού των μικρών «Ζουζουνο-όχημα» και τα παλαιότερα άρματα, «Πειρατικό Καράβι», «Άρμα του Ποσειδώνα», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Τρένο» και «Πρίγκιπας Τραγουδιστής».
Τα άρματα κατασκευάζονται κάθε χρόνο στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, και συνδυάζουν τη μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σάτιρα, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.
Αμέσως μετά, θα ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού» που κάθε χρόνο βάζουν με τον αυθορμητισμό τους την δική τους σφραγίδα στην μεγάλη γιορτή της πόλης. Με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, που είναι εμπνευσμένες κυρίως από θέματα της πολιτικής και της καθημερινότητας, καθώς και με τα 20 άρματα που θα τους συνοδεύουν, αναμένεται να στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.
Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, όπου τα σωματεία των σοκολατοριχτών θα γλυκάνουν τους θεατές με τις ρίψεις τους.
Παρουσιαστές της παρέλασης, η οποία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, θα είναι οι δημοσιογράφοι Νατάσσα Τραγουστή και Μιχάλης Μπαϊρακτάρης, καθώς και ο ηθοποιός Γιώργος Λογαράς.
Η τελευταία πράξη του φετινού πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί στις 9 το βράδυ στον μόλο της Αγίου Νικολάου, με την τελετή λήξης και την παραδοσιακή καύση του καρνάβαλου.
Στην τελετή θα πάρουν μέρος το δεκαμελές καλλιτεχνικό σύνολο «Φωτιάδες», που αποτελείται από ακροβάτες, ισορροπιστές και ζογκλέρ και έχουν ως βασικό στοιχείο τη φωτιά, καθώς και το μουσικό συγκρότημα «15-50».
Αμέσως μετά, ο καρνάβαλος, ο οποίος θα επιπλέει στο παλιό λιμάνι, θα παραδοθεί στις φλόγες , ενώ ο ουρανός της πόλης αναμένεται να φωτιστεί από χιλιάδες πυροτεχνήματα.  \
 πληροφορίες ΑΠΕ, βίντεο patratimes