Latest News

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΝΑΤ: Έτσι θα υπολογίζεται η σύνταξη των ναυτικών

Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας περιγράφει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων...
των ασφαλισμένων.
Η κύρια σύνταξη λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου αποτελείται από δύο τμήματα: την εθνική και ανταποδοτική σύνταξη.
Για τον υπολογισμό της σύνταξης λαμβάνονται υπόψη τα εξής:
Εθνική Σύνταξη
Για τον υπολογισμό του ύψους της εθνικής σύνταξης των ασφαλισμένων του πρώην ΝΑΤ που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του νόμου 4387/2016 , σας γνωρίζουμε ότι ανάγεται η συνθετική ναυτική υπηρεσία σε έτη ασφάλισης, και τούτο γίνεται με τη διαίρεση των ημερών της συνθετικής ναυτικής υπηρεσίας διά των 300.
Ανταποδοτική Σύνταξη
Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής (2) εγκυκλίου της υπηρεσίας μας, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΝΑΤ, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου με βάση τις διατάξεις του ν 4387/2016, δικαιούνται ανταποδοτικό μέρος σύνταξης, που προκύπτει με βάση τις συντάξιμες αποδοχές και τα κατ’ έτος ποσοστά αναπλήρωσης, όπως αυτά προκύπτουν από τον πίνακα της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του ν. 4387/2016.
Ποσοστό Αναπλήρωσης
Το ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος συνθετικής ναυτικής υπηρεσίας (όπως αυτή νοείται σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ 913/78 (ΦΕΚ 110, Α’), για τον υπολογισμό του οποίου λογίζονται κατ’ έτος 300 ημέρες, ανά κλίμακα ετών αντιστοιχεί στο ποσοστό που αναγράφεται στην τρίτη στήλη του κατωτέρω πίνακα: