Latest News

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Σε καραντίνα πλοίο στα Άσπρα Σπίτια μετά από θάνατο ναυτικού


Σοβαρό πρόβλημα υγείας στο πλήρωμά του αντιμετωπίζει πλοίο που μεταφέρει βωξίτες από το Πρίντεζι της Ιταλίας, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει και ...
ένας νεκρός.
Σε καραντίνα τέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής το πλοίο «Blue Tune» με σημαία των Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, κυπριακών συμφερόντων, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ιταλία - Αντίκυρα.
Σύμφωνα με το λιμενικό, το πλοίο με δεκαμελές πλήρωμα στην πλειοψηφία τους Ρώσοι και Λιθουανοί, έφτασε σήμερα το πρωί (σ.σ.: περίπου στις 08.00) στην Αντίκυρα προκειμένου να φορτώσει προϊόντα από το εργοστάσιο «Αλουμίνιο Ελλάδας», στα Άσπρα Σπίτια.
Από τη στιγμή που το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του εργοστασίου του Αλουμινίου στα Άσπρα Σπίτια, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή ότι ο μάγειρας του καραβιού, 40 ετών από τη Ρωσία, βρέθηκε νεκρός 24 ώρες πριν (σ.σ.: πρωινές ώρες της Κυριακής) και έπρεπε να ερευνηθεί το θέμα μήπως επρόκειτο για κάποιο μεταδοτικό νόσημα. Στο σημείο έσπευσε γιατρός ενώ ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα προβλεπόμενα.
Επί του πλοίου βρέθηκε κλιμάκιο με ιδιώτη ιατροδικαστή και η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατος του 40χρονου ναυτικού οφείλεται σε καρδιακό πρόβλημα.
Η πιθανότητα για την ύπαρξη μεταδοτικού νοσήματος στο πλήρωμα έχει αποκλειστεί και η συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητήθηκε για προληπτικούς λόγους.
Ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ Δημήτρης Ηλιόπουλος μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι η Υπηρεσία ενημερώθηκε για το περιστατικό το βράδυ της Κυριακής και έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες.
«Κληθήκαμε και δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες όσον αφορά στα μέτρα ατομικής προστασίας από εκεί και πέρα το πλοίο πηγαίνει η Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας, από τη στιγμή που υπάρχει νεκρός πρέπει πρώτα να πάει ιατροδικαστής. Αυτές ήταν οι οδηγίες που δώσαμε, δεν έχει αρμοδιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάει εξ’ αρχής επάνω στο πλοίο» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Για την υπόθεση αναμένεται ιατροδικαστή έκθεση και προανάκριση προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα της εγκληματικής ενέργειας. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας της περιοχής ενώ το πλοίο αναμένεται να προχωρήσει αύριο σε κανονική εκφόρτωση προϊόντων από το εργοστάσιο.