Latest News

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Λουκέτο στην εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου" - Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους


Τελικά φαίνεται πως δεν ευδοκίμησε η εκδοτική προσπάθεια της «Ελευθερίας του Τύπου»...

Η εφημερίδα, που είχε κυκλοφορήσει πριν από ένα χρόνο, είχε αναστείλει την καθημερινή της έκδοση από τις 3 Ιανουαρίου, κρατώντας μόνο την κυριακάτικη.

Και η κυριακάτικη επίσης δεν τελεσφόρησε. Η τελευταία, γνωστή της κυκλοφορία ήταν στις 11 Φεβρουαρίου με 9.440 φύλλα. Λίγο καιρό λοιπόν, μετά το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, ήρθε το τέλος και για το κυριακάτικο.Ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανακοινώθηκε η αναστολή κυκλοφορίας του φύλλου από αυτή την Κυριακή.


Το επόμενο σαββατοκύριακο θα βγει για τελευταία φορά στα περίπτερα.
 
Όπως είναι γνωστό, είχε προηγηθεί το λουκέτο στην ημερήσια έκδοση της εφημερίδας και η απόλυση του 70% των εργαζομένων πριν από ενάμισι μήνα.
 
Κατόπιν οι εξελίξεις άρχισαν να τρέχουν και έγινε γνωστό ότι από την Κανάρη 1 αποχωρούν ο διευθυντής Χρίστος Μουλίνος και η διευθύντρια σύνταξης Aμαλία Βεβελάκη ενώ γινόταν λόγος και για άλλους δημοσιογράφους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι είχαν απολυθεί έλαβαν κανονικά τα δεδουλευμένα που τους οφείλονταν. Τώρα αποζημιώσεις δεν προβλέπονται καθώς το φύλλο δεν έχει κλείσει ένα χρόνο από την ημέρα που κυκλοφόρησε.
Κάποιοι από τους εργαζόμενους θα απορροφηθούν στην σαββατιάτικη εφημερίδα Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη, καθώς και στις εφημερίδες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη (Νέα, Βήμα κλπ), αλλά και από το site της Ελευθερίας του Τύπου, το οποίο βρίσκεται σε φάση ανασχεδιασμού...