Latest News

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

"Αποκαθήλωσαν" τον «Phylax» του Παλαιού Φαλήρου - Τι δήλωσε ο δημιουργός του γλυπτού (ΕΙΚΟΝΑ)


Δεν κατάφεραν οι πορείες και οι εξορκισμοί να ρίξουν το κόκκινο έργο τέχνης με τον άγγελο που κοσμεί το Παλαιό Φάληρο αλλά...
άγνωστοι το έριξαν από το «θρόνο» του. 
Ο λόγος για τον Phylax, το γλυπτό που κοσμούσε το Παλαιό Φάληρο, το οποίο έπεσε από την έδρα του και βρέθηκε στο πεζοδρόμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοτική αρχή Παλαιού Φαλήρου, το βράδυ κουκουλοφόροι έριξαν το άγαλμα από το στήλο που καθόταν, Υπενθυμίζεται ότι το έρχο είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς ορισμένοι κάτοικοι θεωρούσαν ότι προσβάλλει τα χριστιανικά ήθη, για τη μορφή του που κατά τους ίδιους, παρέπεμπε στον Εωσφόρο.

Έκπληκτος δηλώνει ο δημιουργός του γλυπτού του Παλαιού Φαλήρου μετά την καταστροφή του από αγνώστους που το γκρέμισαν από το βάθρο του.
Ο λόγος για τον Κωστή Γεωργίου ο οποίος, μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε τα εξής:
«Είμαι έκπληκτος! Ελπίζω να μη νικήσει το κακό» είπε ο γλύπτης.
«15 άτομα ήταν με ένα μεγάλο φορτηγό, από ότι με ενημέρωσε ο Δήμαρχος, πήγε τη νύχτα με 15 άτομα, το έδεσαν με σχοινιά, απείλησαν τον άνθρωπο που έχει την καντίνα με κουκούλες κανονικές, όχι με κουκούλες του μπουφάν, με κουκούλες κανονικές. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι κάτι το οποίο δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Η πολιτεία έχει το λόγο, εγώ αυτό έχω να πω" τόνισε.
"Ακόμη δεν έχω δει το γλυπτό, μεταφέρθηκε σε αποθήκη, θα το δούμε αν μπορεί να επισκευαστεί» κατέληξε.
Το γλυπτό PHYLAX παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017. Από τότε είχε προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις. Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου δημιούργησε το γλυπτό αρχικά σε πηλό και στη συνέχεια έγινε εκμαγείο το οποίο χρησίμευσε για τη διαδικασία της χύτευσης σε μπρούντζο.