Latest News

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση Ταλιμπάν; - Άλλοι δύο Έλληνες σώθηκαν από τύχη στο Intercontinental (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένας Έλληνας είναι μεταξύ των 18 θυμάτων από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές...
του Αφγανιστάν.
Άλλοι δύο Έλληνες που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιλότοι σώθηκαν από θέμα τύχης καθώς τους είχαν αλλάξει δωμάτιο και βρέθηκαν στον 4ο όροφο από τον 5ο όροφο που έγινε το μακελειό.


Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν από τους Αφγανούς στρατιώτες που έδωσαν μάχη επί 12 ώρες για να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή.
Πηγές της αφγανικής αστυνομίας είπε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος εννέα Ουκρανών, ενός Έλληνα, ενός Γερμανού και ενός Καζάκου. Δύο από τα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.
Η αεροπορική εταιρεία Kam Air ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ορισμένοι υπάλληλοί της ενώ άλλοι αγνοούνται.
Τρεις από τους δράστες σκοτώθηκαν ενώ δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις πολίτες, τραυματίστηκαν.
Σώοι πάντως είναι οι δύο Έλληνες, πιλότοι αεροπορικής εταιρείας, οι οποίοι διανυκτέρευαν στην Καμπούλ και βρίσκονταν την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο ξενοδοχείο Intercontinental της αφγανικής πρωτεύουσας.Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 14 ήταν αλλοδαποί, σκοτώθηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει για νεκρό Έλληνα
 Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ.
Αναφέρει πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές Αρχές στην Καμπούλ. Διαβεβαιώνει πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.
Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο έναν Αφγανό αξιωματούχο που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται σε περισσότερους από 30, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι οι τραυματίες.
Ο Ουαχίντ Ματζρόχ, ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Δημόσιας Υγείας, δήλωσε ότι 19 σοροί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 6 εξ αυτών έχουν αναγνωριστεί ως υπήκοοι ξένων χωρών.
Εντούτοις, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Αφγανιστάν, που μίλησε υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί, καθώς δεν έχει εξουσιοδότηση να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, είπε ότι ο απολογισμός των νεκρών υπερβαίνει τους 30 και ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, που αφηγήθηκε στο BBC την εισβολή των ενόπλων στο ξενοδοχείο, είπε ότι ο ίδιος σώθηκε επειδή είπε στους δράστες ότι ήταν Αφγανός. "Πού είναι οι ξένοι;" φώναζαν οι δράστες.
Το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι η πρόσφατη απόφαση να ανατεθεί η ασφάλεια του ξενοδοχείου σε μια ιδιωτική εταιρεία αποδείχτηκε λάθος.
Ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Βασίλ Κιρίλιτς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και "πολλοί Ουκρανοί". "Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας" ανέφερε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ