Latest News

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Όλος ο Πειραιάς ήταν στην κοπή της πίτας του ΕΒΕΠ : Ποιοι γνωστοί επιχειρηματίες βραβεύτηκαν (ΕΙΚΟΝΑ)



Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η κοινή εκδήλωση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία...
ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νύφων Καπογιάννης.


Για πέμπτη, συνεχή χρονιά και έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλη Κορκίδη, αποφασίστηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, γεγονός που επιβεβαιώνει το πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης από το οποίο εμφορείται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης.
Φέτος, οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά αποφάσισαν ομόφωνα να απονείμουν τιμητικές διακρίσεις στην εταιρεία «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.» και στην εταιρεία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.», αναγνωρίζοντας την εξέχουσα προσφορά τους, η μεν πρώτη στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, η δε δεύτερη στον κόσμο της Βιομηχανίας και του επιχειρείν. Ξεχωριστές τιμητικές πλακέτες έλαβαν οι κ. κ. Γεράσιμος, Μαρία και Στέλιος Σκλαβενίτης, ενώ την εταιρεία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» εκπροσώπησε ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος.
«Τα αδέρφια μου κι εγώ έχουμε μεγαλώσει στον Πειραιά, είναι η πατρίδα μας. Ό, τι κάνουμε αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία. Σεβόμαστε τους πελάτες, το προσωπικό και τους προμηθευτές μας. Έχουμε μεγάλη πίστη στην Ελλάδα την οποία μας την μετέδωσαν οι γονείς μας και με αυτή πορευόμαστε. Συγχαίρουμε το Ε.Β.Ε.Π. για το εξαιρετικό έργο του. Με συνεργασία, ομοψυχία και πίστη, στρώνουμε το δρόμο, ώστε να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα μας οι νέοι επιστήμονες», είπε χαρακτηριστικά η κα Μ. Σκλαβενίτη.
Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς της εταιρείας με τον Πειραιά, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Με διαχρονική αντοχή και συνεχή μεταμόρφωση αφήνουμε πίσω μας μέλλον εδώ και 86 χρόνια. Η νέα μας επένδυση προχωρά πολύ γρήγορα και από τον Φεβρουάριο θα παράγουμε εδώ, στην Ελλάδα, τις θερμαινόμενες ράβδους καπνού Heets για το ΙQOS, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και βάζοντας την Ελλάδα στο κέντρο των διεθνών εξελίξεων της καινοτομίας. Θα συνεχίσουμε να μεταμορφωνόμαστε με τόλμη και ευελιξία, ώστε οι παρεμβάσεις μας στην οικονομία, την κοινωνία, το μέλλον της χώρας να παραμένουν επίκαιρες και ουσιαστικές. Εκ μέρους της οικογένειας της "Παπαστράτος" σας ευχαριστώ ειλικρινά για την σημερινή τιμή».
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π., ο Πρόεδρος και τα μέλη του, απένειμαν τον τίτλο του επίτιμου μέλους του Επιμελητηρίου στον επί μακρά σειρά ετών διατελέσαντα σύμβουλο και Πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, κ. Κ. Γιαννίδη, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για την πλούσια προσφορά του στην επιχειρηματική κοινότητα και τον Επιμελητηριακό Θεσμό.   
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του:
«Με καθαρές ενδείξεις ανάκαμψης το 2017, οι προσδοκίες που διαμορφώνονται για το 2018 είναι καταρχάς θετικές. Η εμπειρία, εντούτοις, της περιόδου της κρίσης, μας έχει διδάξει και πάντοτε μας υποχρεώνει σε μία στάση προσεκτικής αναμονής, αφού το 2018 μπορεί να είναι έτος κλειδί, αλλά σίγουρα κρύβει κινδύνους και προκλήσεις. Tο 2018, η ελληνική επιχειρηματικότητα αναμένει την εξόφληση πέντε «μεταχρονολογημένων» επιταγών (α. θέσπιση απλοποιημένου και σταθερού φορολογικού συστήματος, β. εφαρμογή επιχειρηματικού ακατάσχετου λογαριασμού, γ. ηλεκτρονικές συναλλαγές και εξορθολογισμός τραπεζικών χρεώσεων, δ. διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία, ε. βελτιωτικές ρυθμίσεις στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό), της κυβέρνησης προς την αγορά, πριν αυτές θεωρηθούν «ακάλυπτες» και βεβαίως πριν σφραγιστούν. Το 2018, αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για την αγορά να βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα και να κυκλοφορήσει ξανά χρήμα. Ας μην αφήσουμε το 2018 να προστεθεί στα 8 δύσκολα χρόνια κατάθλιψης και μαρασμού, αλλά να είναι η πρώτη χρονιά επιστροφής μας στην κανονικότητα».
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου, επισήμανε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του: «Αποδεχόμενη τον κεντρικό ρόλο της Μ.Μ.Ε. επιχείρησης στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάπτυξη, η Κυβέρνηση θέσπισε νέα εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, δημιούργησε τον εξωδικαστικό μηχανισμό για την ρύθμιση οφειλών, διευκόλυνε με τις 120 δόσεις, ενώ έχει ήδη δρομολογήσει το θεσμικό πλαίσιο για ένα ταμείο μικρο-χρηματοδοτήσεων και την Αναπτυξιακή Τράπεζα που αναμφίβολα θα δώσουν νέα ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα μέσω της στήριξης των Μ.Μ.Ε. Με τα νέα αυτά εργαλεία και θεσμούς είμαι βέβαιος πως, το 2018 θα είναι έτος ανθοφορίας για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στην χώρα μας».
Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Λασιθίου, κ. Ι. Πλακιωτάκης, υπογράμμισε: «Σίγουρα, το 2018 δεν είναι το τέλος της κρίσης. Η χώρα μας χρειάζεται μία άλλη φιλοσοφία, γιατί η ανάπτυξη και οι υψηλοί φόροι, καθώς επίσης και η έλλειψη ρευστότητας δεν συμβαδίζουν. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε σ’ ένα σχέδιο της μεταμνημονιακής περιόδου. Η Ελλάδα χρειάζεται άξιους θεσμικούς εκπροσώπους, όπως το Ε.Β.Ε.Π.».
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι κ. κ. : Π. Παπαναστασίου, Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και Οικονομικά Θέματα, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ι. Δραγασάκη, Α. Σοφίδης, Γραμματέας του Τομέα των Επιμελητηρίων, ο οποίος εκπροσώπησε την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φ. Γεννηματά, Π. Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Κατρούγκαλος, Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ε. Καρακώστα, Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Δ. Καρύδης, π. Βουλευτής Πειραιά, Κ. Κατσίκης, Βουλευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ι. Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, Γ. Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γ. Σταμούλης, Δήμαρχος Μεγαρέων, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά: Α. Γλύκα – Χαρβαλάκου,, Ι. Μελάς, Π. Καλογερόγιαννης, Α. Αργουδέλης, Χ. Αγραπίδης, Κ. Σιγαλάκος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά – Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, Ε. Νταϊφά, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, κ. Π. Κόκκαλης, Μ. Γιαννακάκη, Γεν. Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Α. Πριντζης, ο οποίος εκπροσώπησε την κα Ζ. Τόμπρου, Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΚΑ, Δ. Αυλωνίτης, Γεν. Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, E. Zαφείρης, Γεν. Γραμματέας Βιομηχανίας, Η. Ξανθάκος, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Θ. Λαμπριανίδης, Γεν. Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Α. Νεφελούδης, Γεν Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κ. Χρήστου, Γεν. Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Α. Κότιος, Πρύτανης ΠΑ.ΠΕΙ., Λ. Βρυζίδης, Πρύτανης Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., Φ. Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ι. Γκανούλης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, πρώην Βουλευτές, εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, Κ. Μίχαλος, Πρόεδρος Κ.Ε.Ε.Ε. & Ε.Β.Ε.Α., Γ. Καββαθάς, Πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Α. Μιχάλαρος, Πρόεδρος Β.Ε.Π., Ι. Βουτσινάς, Πρόεδρος Ε.Ε.Π., Θ. Βενιάμης, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Χ. Σακελλαρίδη, Πρόεδρος του Π.Σ.Ε., Ε. Γιαλούρη, Γεν. Διευθύντρια Τελωνείων & Ε.Φ.Κ., Γ. Σταματογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, μέλη Δ.Σ. Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Σωματείων, Ομοσπονδιών και Συλλόγων, εκπρόσωποι επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, καθώς επίσης και πολλοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.