Latest News

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Απίθανη ατάκα από τον μικρό γιο του Αλέξη Τσίπρα: «Μπαμπά, γιατί πρέπει να ξαναβάλεις για πρωθυπουργός;»


Για την καθημερινότητά του στο σπίτι και την οικογένειά του μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο...
Έθνος της Κυριακής.  
 Ο πρωθυπουργός αφηγείται πώς ο μικρός γιος του τον ρώτησε το περασμένο καλοκαίρι: 
«Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας». «Άντε τώρα να του εξηγήσεις», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.   
«Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος». του είπε αλλά πρόσθεσε πως ο γιος του μάλλον δεν ικανοποιήθηκε με την απάντηση. «Στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 
  Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως προτιμάει να περνάει το χρόνο του στο σπίτι  παίζοντας με τα παιδιά του, αλλά επειδή γυρίζει αργά και αυτά συνήθως κοιμούνται, φροντίζει να ξυπνάει μαζί τους νωρίς το πρωί.   
«Μπαίνω στο δωμάτιό τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, αλλά κοιμούνται. Έχω τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάνε στις 7 π.μ. και έχουμε μια ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους (...) Ό,τι δουλειά κι αν έχω, θα σηκωθώ από τις 06:30 για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά», αναφέρει. 
  «Έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο» λέει μιλώντας για την επιλογή του να μένει στην Κυψέλη.   Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα μένουν εδώ και χρόνια στην Κυψέλη. Ο πρωθυπουργός γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κοντά στην Πανόρμου. Όταν τελείωνε το Λύκειο, οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια.   
 Δεν ακολούθησε ποτέ τους γονείς του και σχεδόν όλα τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στους Αμπελόκηπους. Μετά, ήρθαν τα Εξάρχεια. 
Σε ένα σπίτι στη Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε αυτό που τώρα μένει ο μέντοράς του Αλέκος Φλαμπουράρης.   Όταν αποφάσισαν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα να ζήσουν μαζί, επέλεξαν την Κυψέλη γιατί, όπως λέει, ήταν «κέντρο -απόκεντρο». Στην αρχή βρήκαν «ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο σπίτι, είχε πολύ ωραία θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στη θάλασσα», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας. 
  Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, τα πράγματα δυσκόλεψαν. «Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε». Όμως παρέμειναν στην ίδια γειτονιά είναι καθώς όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας «είναι μια περιοχή (σ.σ. η Άνω Κυψέλη) που μπορείς να βγεις μια βόλτα».