Latest News

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Μήπως σκέφτεται να κάνει κόμμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Μια βραδιά με τον "Πειραιά Νικητή" στις "Μουριές"! (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Από τον Κύρο Παληκάρη

Ένα δείπνο στις "Μουριές" στον Πειραιά ήταν αρκετό ν' αναζωπυρώσει τα σενάρια για τα επόμενα σχέδια του Βαγγέλη Μαρινάκη που κάνουν λόγο ακόμα και για την...
ίδρυση πολιτικού κόμματος! 

Οι "Μουριές" είναι ένα μεζεδοπωλείο λίγο πίσω από το λιμάνι στην οδό Παλαμηδίου 1, στην Αγιά Σοφιά (Ρετσίνα). Πρόκειται για ένα γνήσιο ελληνικό ταβερνάκι με απλή, παραδοσιακή και νόστιμη ελληνική κουζίνα. Δεν είναι τυχαίο ό,τι ώρα και να περάσεις τα τραπέζια έχουν πάντα κόσμο... 
Το βράδυ της Τετάρτης όμως είχε μια ασυνήθιστη και σίγουρα μεγαλύτερη κίνηση, καθώς άρχισαν να προσέρχονται τα στελέχη του δημοτικού συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής", του οποίου ιδρυτής δεν είναι άλλος από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πάντως, το κάλεσμα - κινητοποίηση (;) είχε γίνει από τον γραφείο του Δημάρχου Πειραιά, τις προηγούμενες ημέρες, λέγοντας μάλιστα με νόημα ότι "θα είναι και ο Πρόεδρος". 
(σ.σ. Αυτό λέγεται πως ήταν αρκετό να λειτουργήσει ως κίνητρο για την παρουσία κάποιων που είχαν δίλημμα να πάνε ή όχι στη συνάντηση) 
Τυχεροί αποδέκτες της πρόσκλησης ήταν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι (εκλεγμένοι και μη),  καθώς κι άλλα στελέχη, (συνεργάτες και σύμβουλοι )του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής".
Ο οικοδεσπότης...
Όσοι πήγαν στις "Μουριές" είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν ο πραγματικός οικοδεσπότης της συνάντησης τον οποίο απλώς προλόγισε  ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Η βραδιά άρχισε να γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το μικρόφωνο για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους. Κάποιοι είχαν την περιέργεια να μάθουν τους λόγους που έγινε το τραπέζι... (σ.σ. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση μετά τις δημοτικές εκλογές του 2017, καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο...)
 Μιλώντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως τουλάχιστον μας μετέφεραν άτομα που ήταν στις Μουριές, αναφέρθηκε στο προσωπικό του φιλανθρωπικό έργο  στον Πειραιά και την Εκκλησία. Για τον Δήμο Πειραιά δεν ανέφερε κάποιο σημαντικό επίτευγμα, αλλά είπε ότι ο "Πειραιάς Νικητής" θα συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε από τις δημοτικές εκλογές του 2014, ανεξάρτητα που εκείνος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος μετά το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση των στημένων αγώνων. 
Παρών στον Πειραιά και όχι μόνο...

O Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε πως 
θα συνεχίσει να είναι παρών σε όλα τα επίπεδα για τον τόπο όπου μεγάλωσε και δραστηριοποιείται, τονίζοντας με το βλέμμα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα, υποστήριξε με νόημα, ότι η μεγάλη νίκη στις δημοτικές κάλπες του 2014 συνδυάστηκε κάποιους μήνες αργότερα με τον απροκάλυπτο πόλεμο λάσπης που ξεκίνησε εναντίον του, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως το «δίκαιο και το σωστό επικρατούν πάντα στο τέλος».  Πάντως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί  η παρουσία του δεν περιορίζεται πολιτικά στον δημοτικό συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής", λέγοντας πως "η δυναμική που δημιουργήθηκε στο μεγάλο λιμάνι έδωσε στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν ώθηση για παροχή έμπρακτης στήριξης και σε άλλες περιοχές της χώρας γενικότερα, ενέργειες που θα έχουν πολύπλευρη συνέχεια και στο μέλλον...".
Μήπως σκέφτεται να κάνει νέο κόμμα;

Το τραπέζι στις Μουριές πυροδότησε τα σενάρια που είχαν φουντώσει προεκλογικά στις δημοτικές εκλογές του 2014 και έλεγαν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκέφτεται ακόμα και τη δημιουργία κόμματος. Τότε ο ίδιος είχε αρνηθεί δημόσια ότι υπήρχαν τέτοια σχέδια, τα οποία ωστόσο φαίνεται να πάγωσαν μετά τις δημοτικές εκλογές, λόγω κυρίως του πολιτικού κλίματος, με την ανάδειξη της τότε νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Τώρα το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει ύστερα από από την σύγκρουση με το κυβερνητικό δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου. 
Μάλιστα, κάποιοι δεν αποκλείουν να επαναπροσδιοριστούν τα σχέδια για την ίδρυση πολιτικού κόμματος με στόχο την είσοδο στη Βουλή. (σ.σ. Πρόκειται για ένα  εγχείρημα που ενέχει ρίσκο, αλλά δεν θεωρείται ανέφικτο, καθώς χρειάζεται περίπου 200.000 ψήφους για να φθάσει το 3% και να μπει στη Βουλή).

Το μενού διαίτης  και οι selfies





Η βραδιά κύλησε μέσα σε κλίμα "είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα", αν και κάποιοι από τους καλεσμένους δεν έκρυψαν το παράπονο τους, κυρίως για την ποσότητα του φαγητού,κάνοντας λόγο για μενού... διαίτης, καθώς δεν πρόλαβαν να φάνε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σερβίρισαν πιάτα για 3-4 άτομα σε τραπέζι για δέκα!  
Πάντως, όσοι πήγαν στις Μουριές δεν ήταν ο λόγος τόσο το φαγητό, όσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Έτσι, δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Πρόεδρο που "πολιορκήθηκε" στην κυριολεξία για μια... selfie, χωρίς φαίνεται να χαλάσει το χατήρι στους περισσότερους τουλάχιστον...


Και κάποιες ακόμα φωτογραφίες που μας έστειλαν με αφορμή την ανάρτηση...




@Αν θέλεις και κανένας άλλος ας μας στείλει φωτογραφίες από την εκδήλωση...