Latest News

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ρυμουλκείται στη Σαλαμίνα το πλοίο "Παναγιά Αγιάσου"

Στη Σαλαμίνα ρυμουλκείται το παροπλισμένο επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου», που...
είχε παρασυρθεί την περασμένη Πέμπτη, λόγω των ισχυρών ανέμων, από το λιμάνι του Πειραιά και βρισκόταν ανοιχτά του φαληρικού όρμου.
Το πλοίο θα οδηγηθεί στα ναυπηγεία Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα.
Χθες στο λιμεναρχείο Πειραιά εμφανίστηκε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ο οποίος ανέφερε ότι έχει γίνει σύμβαση με εταιρεία ρυμουλκών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της απομάκρυνσης του πλοίου από το σημείο, ενώ κατατέθηκε και σχετικό πλάνο.
Σημειώνεται ότι το 2013 επετράπη στο "Παναγιά Αγιάσου" να παραμείνει στο αγκυροβόλιο για 30 μέρες και αυτές οι μέρες έγιναν χρόνια, χωρίς μέσα στο διάστημα αυτό να έχει γίνει καμία ενέργεια για την απομάκρυνσή του. Σύμφωνα με το ΥΕΝ, «η πρώτη ενέργεια όχλησης του ιδιοκτήτη και όσων έχουν υποθήκες πάνω στο πλοίο έγινε τον Σεπτέμβρη του 2015. Στη συνέχεια, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την απομάκρυνσή του και έχουμε ήδη κινήσει διαγωνισμό για την εξεύρεση αναδόχου, ώστε να φύγει το πλοίο από το σημείο και να πάει για διάλυση».
Συνολικά, υπάρχουν 60 πλοία επικίνδυνα και επιβλαβή στα λιμάνια, καθώς είναι χρονοβόρες και περίπλοκες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν και να πάψουν να αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον και τη ναυσιπλοΐα.