Latest News

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Κ. Κατσαφάδος: Τι θα γίνει με τις ρευματοκλοπές


Ερώτηση για την αντιστάθμιση της οικονομικής ζημίας που υφίστανται οι συνεπείς καταναλωτές λόγω των ρευματοκλοπών, κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος στον...
αρμόδιο Υπουργό.

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής, επικαλούμενος στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια οι ρευματοκλοπές στη χώρα μας έχουν τετραπλασιαστεί, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά τους συνεπείς καταναλωτές, οι οποίοι χρεώνονται με το κόστος της διαφυγούσας ενέργειας των ρευματοκλοπών.
Όπως αναφέρει ο κ. Κατσαφάδος, παρά τη ρητή πρόβλεψη που αναφέρεται στην υπ’ αριθμόν 237/2017 απόφαση της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) από τον Ιούνιο του 2017, για την αντιστάθμιση της οικονομικής ζημίας που υφίστανται οι συνεπείς καταναλωτές εξαιτίας των ρευματοκλοπών, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία τιμολόγηση της ρευματοκλοπής.
Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων ερωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος &Ενέργειας τι πρόκειται να πράξει για να ανακόψει το φαινόμενο των ρευματοκλοπών, αλλά και εάν έχει εφαρμοστεί η αντιστάθμιση της οικονομικής ζημίας που υφίστανται οι καταναλωτές.