Latest News

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Το μεγάλο comeback του Γιώργου Κοσκωτά!


Επιστροφή του Κοσκωτά στον στίβο των επιχειρήσεων κάνει ο γνωστός από το πολύκροτο σκάνδαλο επιχειρηματίας, ο οποίος ...
έχει εγκαταστήσει το «στρατηγείο του στη Βουλγαρία και ετοιμάζεται να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα.
«Επέστρεψα στον στίβο των επιχειρήσεων, δυνατός και αποφασισμένος. Τώρα είναι η ευκαιρία για επενδύσεις με προοπτικές. Πρέπει να πιάσουμε αμέσως δουλειά».
Με αυτά τα λόγια, σημειώνει η RealNews, κινητοποίησε επιχειρηματίες που συνδέονται με εμπορικά λιμάνια της Καβάλας ο πάλαι ποτέ ισχυρός τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς, αναζητώντας το κατάλληλο λιμάνι προκειμένου να εγκαταστήσει αποθήκες σιτηρών στον νομό.
Ο Κοσκωτάς, συνεχίζει, μοιράζεται τον χρόνο του ανάμεσα στο γραφείο του στα βόρεια προάστια και τη Βουλγαρία.
«Εκεί δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, προσφέροντας επενδυτικές συμβουλές και εκπονώντας σχέδια για ασφαλή και επικερδή επένδυση των κεφαλαίων τους τόσο σε Έλληνες όσο και σε Ευρωπαίους επιχειρηματίες», αναφέρει το ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 63χρονος «φαίνεται πως χτύπησε φλέβα χρυσού, με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με μεταφορές σιτηρών από λιμάνια της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας προς χώρες της Μέσης Ανατολής.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα βουλγαρικά λιμάνια του Μπουργκάς και της Βάρνας, αλλά και το ρουμανικό λιμάνι της Κωνστάντζας, το οποίο αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή της κρατικής υπηρεσίας σιτηρών της Αιγύπτου.
Στα λιμάνια αυτά κατασκευάστηκαν νέα σιλό και τερματικά, για να χειριστούν την αυξανόμενη ροή σιτηρών προς την Αίγυπτο, γεγονός που ευνόησε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, της επιχειρηματικές δραστηριότητες του Κοσκωτά.
Με τα δεδομένα αυτά, η παρουσία του Κοσκωτά στην καβάλα, όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε συνομιλητή του, αποτελούσε «ώριμη επενδυτική κίνηση με μεγάλες προοπτικές για την πόλη και το λιμάνι».
Αυτό που αναζητούσε ήταν λιμενικές εγκαταστάσεις με σιλό ή που να έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.
Το ενδιαφέρον στράφηκε στον χώρο του λιμανιού των Ελευθέρων, που απέχει 17 χιλιόμετρα από την Καβάλα και διαθέτει εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες σιτηρών.
Πρόκειται μάλιστα για μύλους στην είσοδο της γειτονικής περιοχής της Νέας Περάμου, ιδιοκτησίας του άλλοτε δημάρχου Ελευθερών, Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες έχουν ήδη συναντηθεί και έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας, ωστόσο το deal σκάλωσε στο αβαθές λιμάνι των Ελευθέρων, μιας και τα Panamaxes και άλλα πλοία ξηρού φορτίου πιάνουν μόνο σε προβλήτες βαθέων υδάτων, τις οποίες το λιμάνι αυτό δεν διέθετε.
Μετά το ενδιαφέρον του στράφηκε σε εναλλακτικές λύσεις, όπως οι αποθήκες στο νέο λιμάνι «Φίλιππος Β’» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας. Τίποτα ωστόσο δεν έχει κλείσει ακόμη.
Τα παιδιά και η Κάθι
Ο Κοσκωτας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μοιράζεται τον χρόνο του μεταξύ επαγγελματικών υποχρεώσεων και οικογένειας. Αν και δημοσιεύματα τον εμφανίζουν κατά καιρούς να χωρίζει από τη σύζυγό του Κάθι, οι δύο τους διατηρούν καλές σχέσεις.
Ο 63χρονος την επισκέπτεται τακτικά στις ΗΠΑ όπου διαμένει με τους δύο γιους του και τη μια του κόρη, ενώ τα άλλα δύο παιδιά μένουν και εργάζονται στην Αθήνα.
Ο Κοσκωτάς, που αποφυλακίστηκε το 2001, συνάντησε για πρώτη φορά και πάλι την Κάθι μόλις τον Απρίλιο του 2010, μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.