Latest News

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

BLUE GROWTH: Αυτοί πήραν φέτος τα έξι βραβεία!


Έξι ομάδες βραβεύτηκαν στον 4ο διαγωνισμό καινοτομίας «Blue Growth», για τη γαλάζια οικονομία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων στο κτίριο...
του Παπαστράτου.

 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «Ferryhopper», που ανέπτυξε μια καινοτόμο πλατφόρμα online ανaζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε νησιά που δεν συνδέονταν μέχρι τώρα μεταξύ τους, προσφέροντας πολλαπλά ταξίδια σε μία κράτηση.
2ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα από το Ε.Μ.Π.  «MESTOR», για την εφαρμογή της ιδέας  μείωσης των εκπομπών ρύπων στα λιμάνια μέσω της ηλεκτροδότησης των πλοίων με ένα καινούργιο σύστημα πρωτοπόρων μπαταριών.
3ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «ELIMINATORE» για την κατασκευή μιας συσκευής με 20 έμβολα που καθαρίζει αποτελεσματικά και με μικρότερο κόστος και χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες τα δίκτυα των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες.
4ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα «RECYCLING» για την μέθοδο που ανέπτυξε για την ανακύκλωση σκαφών από πολυεστέρα.
5ο βραβείο πήρε η ομάδα «keeano» για την ηλεκτρονική εφαρμογή εξατομικευμένων πληροφοριών για την επιλογή παραλιών ανά τον κόσμο με βάση τις προσωπικές ανάγκες του καθενός.
6ο βραβείο πήραν λόγω ισοβαθμίας οι ομάδες:  «DR.OP4SE.A» για τη χρήση drones προωθημένης τεχνολογίας για την καταπολέμηση της πειρατείας στα πλοία και «NESER ENGINEERING» που παρουσίασε τη δοκιμασμένη  μέθοδο  διοχέτευσης αέρα στον κινητήρα του πλοίου επιτυγχάνοντας μείωση κατά 40% της κατανάλωσης καυσίμου και 70% της εκπομπής ρύπων.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 16 υποψήφιες ομάδες που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες  και πρακτικές ενώπιον συμβουλίου κριτών, με τη συμμετοχή ειδικών από τον χώρο της Ναυτιλίας, καθώς και πολυπληθούς κοινού.