Latest News

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Κώστας Κατσαφάδος: Είστε απλοί τσαρλατάνοι που άλλα τάζατε κι άλλα κάνετε...


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας.της Βουλής για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού...
του 2018.
«Όσο και αν προσπαθείτε να εμφανιστείτε ως μάγοι με δώρα, δυστυχώς, δεν είσαστε τίποτα άλλο από απλοί τσαρλατάνοι που το μόνο που φέρνετε στον ελληνικό λαό είναι φόρους, περικοπές και μέτρα.» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ στην Α' Πειραιώς, ο οποίος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για αναξιοπιστία καθώς, όπως είπε, άλλα έταζε και άλλα κάνει.
«Αλήθεια, ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; Εμάς; Τον ελληνικό λαό; Τον ίδιο σας τον εαυτό; Πανηγυρίζετε σήμερα για τι; Πανηγυρίζετε για το ΕΚΑΣ που περικόπτετε σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους, για τις συντάξεις χηρείας, τις οποίες περικόπτετε, ή για τους νέους φόρους τους οποίους επιβάλετε; Για τι από όλα αυτά πανηγυρίζετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Μήπως πανηγυρίζετε, γιατί το 50% των Ελλήνων πολιτών χρωστάει στην εφορία 100 δισεκατομμύρια ευρώ; Όταν παραλάβατε τις τύχες της χώρας, το ιδιωτικό χρέος ήταν 50 δισεκατομμύρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος αναφέρθηκε και στα χρέη που έχουν οι πολίτες στην εφορία, αλλά και στους πλειστηριασμούς ακόμη και πρώτων κατοικιών.  
«Τέσσερα εκατομμύρια διακόσιες εξήντα επτά χιλιάδες άνθρωποι είναι αυτοί οι οποίοι χρωστάνε στην εφορία. Σε ένα εκατομμύριο έχουν ήδη γίνει κατασχέσεις και ακολουθούν και για τους υπόλοιπους. Αυτή, λοιπόν, είναι η Ελλάδα που θέλετε να μας πείσετε ότι θα βγει από τα μνημόνια; Η Ελλάδα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών; Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» με πολύ μεγάλη ευκολία οδηγηθήκαμε σε πλειστηριασμούς, δυστυχώς, με οριζόντια κριτήρια που κινδυνεύει ακόμα και η πρώτη κατοικία χαμηλής αντικειμενικής και εμπορικής αξίας. Ποιος άραγε σας εμποδίζει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να φέρετε στη Βουλή το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο όπου ο δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ο ίδιος το δάνειό του πριν καταλήξει στα χέρια κάποιου fund; Μήπως αυτό σας το επέβαλε η Τρόικα; Διότι, όπως έχει αποδειχθεί, όλα τα μέτρα είναι δικής σας επιλογής», είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
Ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε ότι η αντιπολίτευση είχε ζητήσει την αναστολή των πλειστηριασμών για ένα δίμηνο, έως ότου δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο «για να μην βγαίνουν στο σφυρί σπίτια φτωχών ανθρώπων», αλλά η Κυβέρνηση την αγνόησε.
Κατά την ομιλία του, ο Βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε εκτενώς στον Προϋπολογισμό που όπως είπε, φέρνει μέτρα 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προστίθενται στα 2,7 δισεκατομμύρια που είχαν ληφθεί το 2017.
«Αν σε όλα αυτά αθροίσουμε και αυτά που έχετε νομοθετήσει για το 2019 και για το 2020, είναι πάνω από 14 δισεκατομμύρια τα μέτρα τα οποία έχει φέρει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Αυτόν τον λογαριασμό στέλνετε στους πολίτες», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος, και πρόσθεσε σε έντονο ύφος:
«Εκατόν σαράντα χιλιάδες συμπολίτες μας συνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ, που το 2019 θα καταργηθεί για όλους. Καταργείτε την έκπτωση 10% από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για ιατρικές δαπάνες το 2017, που σημαίνει πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση 121 εκατομμυρίων ευρώ για φορολογούμενους και ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους. Καταργείτε την παρακράτηση φόρου 1,5% που ισχύει σήμερα για τρία εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους για την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων. Επιβαρύνετε τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όχι μόνο από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, αλλά επειδή για πρώτη φορά θα μπει φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις, έστω κι αν αυτές είναι λίγες. Μειώνετε στο μισό το επίδομα θέρμανσης, χωρίς να προβλέπετε τίποτα για τις περιοχές οι οποίες έχουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Χτυπάτε τους νησιώτες μας, αφού για πρώτη φορά τριάντα δύο νησιά του Αιγαίου θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ. Κι εμείς το προστατεύσαμε, κύριε Υπουργέ. Όμως, εσείς ήσασταν αυτοί, οι οποίοι υποτίθεται θα κάνατε ‘’ηρωική διαπραγμάτευση’’ και ο κ. Καμμένος θα παραιτούνταν από την Κυβέρνηση.
Μειώνετε επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, αδιαφορώντας για τη μεγάλη πληγή την οποία έχει η χώρα μας και δεν είναι άλλη από το δημογραφικό. Και φυσικά, αυξάνετε ακόμα περισσότερο και για μία ακόμα φορά τις ασφαλιστικές εισφορές στην αγαπημένη σας τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών, προφανώς για να τους τιμωρήσετε, όσους έχουν καταφέρει ακόμα να είναι ζωντανοί. Αυτά ζητάτε να ψηφίσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Σας τον χαρίζουμε αυτόν τον Προϋπολογισμό. Κρατήστε τον και μείνετε με τις αυταπάτες σας», είπε ο κ. Κατσαφάδος.