Latest News

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Τι κρύβεται πίσω από την υποβάθμιση του πρώην Δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη; (ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ- REPORTAZ NET)


Γράφει ο Κύρος Παληκάρης

Απορίες και ερωτηματικά συνεχίζει να προκαλεί η τελευταία υποβάθμιση του επί οκτώ χρόνια Δημάρχου Χρήστου Αγραπίδη στο...
Δήμο Πειραιά.
Ο 71χρονος ιατρός μαιευτήρας "ξηλώθηκε" από αντιδήμαρχος και ορίστηκε εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Το περίεργο είναι ότι μόλις πριν από δύο μήνες με άλλη δημαρχιακή απόφαση είχε γίνει αντιδήμαρχος με αντιμισθία με αρμοδιότητα κυρίως τα ΚΑΠΗ μετά από τρία χρόνια θητείας στην ίδια αντιδημαρχία, όπως είχε αποκαλύψει το Reportaz Net (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)  
 Έτσι, όπως είναι φυσικό, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα τι ακριβώς μεσολάβησε αυτούς τους δύο μήνες και ο επί οκτώ χρόνια δήμαρχος από την έμμισθη αντιδημαρχία βρέθηκε να είναι δημοτικός σύμβουλος (εντεταλμένος);
Οι "κακές γλώσσες" στο παρασκήνιο λένε ότι η υποβάθμιση του είναι πιθανόν να έχει σχέση με την υπόθεση του διαχειριστικού ελέγχου για τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Από τον έλεγχο είχαν προκύψει ευρήματα για κακοδιαχείριση την περίοδο της δεύτερης τετραετίας της δημαρχίας του (2002-2006). Η έκθεση των ελεγκτών βρίσκεται στην εισαγγελία. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι κατά την διάρκεια των τριών χρόνων θητείας του ως αντιδήμαρχος ο Χρήστος Αγραπίδης δεν είχε να παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερα σπουδαίο έργο. 
Συνήθως εμφανίζονταν απλώς να προλογίζει τον Δήμαρχο σε διάφορες εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ που γίνονταν με δωρεές του Βαγγέλης Μαρινάκη. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Ο Χρήστος Αγραπίδης συνηθίζει να κάνει παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να υπερασπιστεί - υποτίθεται- το οποίο έργο της Δημοτικής Αρχής. Συνήθως εκείνο που κατάφερνε ήταν να πυροδοτεί τις αντιδράσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης, κυρίως από το "Λιμάνι της Αγωνίας" που έβρισαν έναν απρόσμενο "σύμμαχο" για να "σηκώνουν" μέσα από την αντιπαράθεση τα θέματα τους, τα οποία απασχολούσαν για κανένα μισάωρο τη συνεδρίαση...

Πάντως, ο ίδιος δεν έχει πάρει δημόσια θέση μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Μάλιστα ακόμα και στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά απουσίαζε δήλωση από τον νέο εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Αγραπίδη, ενώ υπήρχε μόνο του νέου Αντιδήμαρχου Ανδρέα Βεντούρη.
Όσον αφορά στα περί ανανέωσης, αυτά δεν πείθουν κανέναν σοβαρό άνθρωπο κάτω στο λιμάνι. Στα τρία χρόνια της δημαρχιακής θητείας Μώραλη εναλλάσσονται σταθερά τα ίδια πρόσωπα που απλώς κάποια μετακινούνται από αντιδήμαρχοι σε εντεταλμένους συμβούλους και αντίστροφα, έχοντας τις ίδιες αρμοδιότητες. 

@Σε κάθε περίπτωση ο επί οκταετίας δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος (εντεταλμένος) μάλλον να πάρει επίσημα θέση ώστε να σταματήσουν οι κραυγές και οι ψίθυροι στο παρασκήνιο ..