Latest News

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας – Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα όλη η χώρα, καθώς τα περισσότερα σωματεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της...
ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αντιδρώντας στα μέτρα που περιλαμβάνει ο Προϋπολογισμός του 2018.
Στην απεργία επίσης συμμετέχουν  η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ, OEXBE, το ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, Αττικό Μετρό, ΟΑΣΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Olympic Air και οι δημοσιογράφοι.
Παράλληλα, κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από το πρωί στους δρόμους της Αθήνας.Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίσητκε στον Κηφισό, όπου η κίνηση των οχημάτων είναι ιδιαίτερα προβληματική από νωρίς το πρωί καθώς το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό λόγω των συγκεντρώσεων των εργαζομένων που απεργούν.
Στους υπόλοιπους δρόμους της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Τροχαία, μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν έως τις 10:30 περίπου στην κάθοδο της Μεσογείων, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στην άνοδο και κάθοδο της λεωφόρου Κηφισίας. Ταλαιπωρία και για τους οδηγούς που κινήθηκαν και στα δύο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας, στην κάθοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην άνοδο της Λ. Συγγρού, Σταδίου, Βασιλίσσης  Αμαλίας, στο παραλιακό μέτωπο προς Γλυφάδα.
Μεγάλη η ταλαιπωρία όμως και για το επιβατικό κοινό. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η  Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό. τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
Το Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινείται μεταξύ 9:00 – 16:00 λόγω στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.
Αναστέλλονται σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.