Latest News

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Τι γράφουν διεθνή ΜΜΕ για την υπόθεση "στημένα" : ''O Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό''!


Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της παραπομπής 28 ατόμων σε δίκη για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» στην Ελλάδα, λίγες ώρες μετά... την έκδοση του σχετικού βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών.



Το μεγάλο αθλητικό ειδησεογραφικό δίκτυο της Αγγλίας «skysports», η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Kicker», οι ισπανικές ιστοσελίδες «AS» και «Marca», η «A’ Bola» από την Πορτογαλία ήταν μερικά από τα ξένα αθλητικά ΜΜΕ που έγραψαν για το θέμα, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βρίσκεται, όπως είναι φυσικό, στο επίκεντρο των σχετικών δημοσιευμάτων.


Μάλιστα, μερικά από τα συγκεκριμένα αθλητικά Μέσα εκτός από τα… μπλεξίματα του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού αναφέρθηκαν και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη για τους περυσινούς πρωταθλητές Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «AS», που έχει άρθρο με τίτλο «Σκάνδαλο στην Ελλάδα! Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό».

Το δημοσίευμα της 'ΑS'
Το δημοσίευμα της 'ΑS'

Σ’ αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να καταλήξει στη δεύτερη κατηγορία ή και σε ακόμη χαμηλότερη λόγω του σκανδάλου των στημένων αγώνων. Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορείται για στήσιμο δύο ποδοσφαιρικών αγώνων, του Ολυμπιακός-Βέροια τον Ιανουάριο του 2013 και του Ολυμπιακός-Ατρόμητος τον Φεβρουάριο του 2015».

Από τη μεριά της, η πορτογαλική «A’ Bola» στο θέμα της έχει τίτλο «Ξέσπασε σκάνδαλο στην Ελλάδα! Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό», γράφοντας τα εξής: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, κατηγορείται από την ελληνική Δικαιοσύνη για συμμετοχή σε μια οργάνωση που έστηνε παιχνίδια και ο ιστορικός αθηναϊκός σύλλογος κινδυνεύει με υποβιβασμό στις μικρές κατηγορίες. 

»Τα ματς που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι με τη Βέροια τον Ιανουάριο του 2013 και με τον Ατρόμητο τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ μαζί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού υπάρχουν άλλα 27 άτομα που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα».

Το γερμανικό αθλητικό περιοδικό «Kicker» αναφέρει για την είδηση: «Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του».

Το δημοσίευμα του 'Kicker'
Το δημοσίευμα του 'Kicker'


Στο κείμενό του, δε, επισημαίνει: «Μεγάλο σκάνδαλο με στημένους αγώνες – 28 κατηγορούμενοι – Ο εισαγγελέας διατύπωσε βαριές κατηγορίες – Μεταξύ αυτών σύσταση συμμορίας – Αφορά σε παιχνίδια μεταξύ 2010-2012 – Στημένο παιχνίδι με τη Βέροια (3-0), για το οποίο παίχτηκαν στην Ασία πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ – Εκτός από τον Μαρινάκη και τον Σαρρή, άλλοι τρεις ιδιοκτήτες, παράγοντες διαιτησίας, παράγοντες ομάδων, διαιτητές και παίκτες κατηγορούνται. Όλοι οι κατηγορούμενοι εντός 15 ημερών πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις τους στο ποδόσφαιρο. Εντούτοις ο Μαρινάκης δεν θα είναι απών από το ποδόσφαιρο, καθώς το καλοκαίρι απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Nottingham Forest».

Όπως είναι φυσικό, η είδηση της παραπομπής του Βαγγέλη Μαρινάκη απασχολεί τα αγγλικά ΜΜΕ, καθώς, ως γνωστόν, έχει αναλάβει τα ηνία και της ιστορικής Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το δημοσίευμα του'Skysports'
Το δημοσίευμα του'Skysports'


«Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ σε δίκη για στημένους αγώνες» είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος στο Sky sports, όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Ο Μαρινάκης απαλλάχτηκε από 4 κατηγορίες σχετικά την εμπλοκή του σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβιασμό. 

»Όπως και για τη βομβιστική επίθεση σε φούρνο διαιτητή. Δεν απαλλάχτηκε, όμως, για τα στημένα. Ο Μαρινάκης ισχυρίζεται ότι θα αθωωθεί απολύτως. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα αντικατασταθεί από τον Μώραλη, μέχρι να βγει η απόφαση. Όσο για τον αγγλικό σύλλογο, δεν είναι σαφές πώς θα επηρεαστεί από την υπόθεση».

Η ισπανική εφημερίδα «Marca» υπογραμμίζει στον τίτλο της: «Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατηγορείται για στημένα παιχνίδια», ενώ στο κείμενό της αναφέρονται τα εξής: «Το Εφετείο Αθηνών ανακοίνωσε ότι ξεκινάει δικαστική έρευνα εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για εμπλοκή του σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν ο Μαρινάκης καταδικαστεί, ο σχεδόν μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια και αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στη φάση των ομίλων στο εφετινό Champions League κινδυνεύει να υποβιβαστεί στη 2η κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του».

Το δημοσίευμα της 'Marca'
Το δημοσίευμα της 'Marca'


Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Informer» από τη Σερβία σε αναφορά της για το σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο τονίζει: «O Μαρινάκης στα δικαστήρια, ο Ολυμπιακός σε δίκη για τα στημένα παιχνίδια».

«Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμα επιχειρηματίες και πρώην εμπλεκόμενοι στον αθλητικό χώρο παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία αλλοίωσης αποτελεσμάτων στο ποδόσφαιρο» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Το δημοσίευμα της 'Informer'
Το δημοσίευμα της 'Informer'