Latest News

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

"Δεν φταίω εγώ για τίποτα..."!


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Το "μπαλάκι" των ευθυνών πέταξε για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει επικοινωνιακά στην τακτική τύπου :
"Δεν φταίω εγώ για τίποτα..."!
Αυτό τουλάχιστον προσπάθησε να κάνει και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όπου επανέλαβε ότι φταίνε άλλοι για όσα μικρά ή μεγάλα προβλήματα παραμένουν άλυτα στην πόλη. 
Ο ίδιος ομολογεί ότι δεν μπορεί να τα λύσει γιατί άλλοι είναι υπεύθυνοι για την επίλυσή τους. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πειραιά παραδέχεται δημόσια ότι ακόμη και όταν απευθύνεται προς αρμόδιους και πάλι δεν γίνεται τίποτα και συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, όπως συμβαίνει με την ταλαιπωρία στους δρόμους από τα έργα του Τραμ, το παράνομο παρκάρισμα, το ανεξέλεγκτο παρεμπόριο κ.α.
Έτσι, περιορίζεται απλά και μόνο σε γενικές  διαπιστώσεις και περιγραφές, χωρίς να υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής για την δική του αδυναμία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.
 Ωστόσο, την ίδια τακτική της αποποίησης ευθυνών ακολουθεί ακόμα και σε θέματα που αποτελούν καθαρά αρμοδιότητα του Δήμου Πειραιά, όπως για παράδειγμα την ελλιπή καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό, την κακή συντήρηση κήπων, πλατειών, κοινόχρηστων χώρων κ.α.  
Εκεί, υιοθετεί τη συνηθισμένη δικαιολογία περί έλλειψη προσωπικού παρά το γεγονός ότι σήμερα ο Δήμος Πειραιά διαθέτει περί τους 1.200 εργαζόμενους για τους οποίους δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι όλοι "σκοτώνονται" στη δουλειά, κάτι που γνωρίζουν οι πάντες  πέριξ της πλατείας Κοραή.Αν και είναι ευθύνη δικιά του να τους βάλει να δουλέψουν, δεν έχει καταφέρει να το κάνει και ζητάει να προσλάβει κι άλλους!
Αντίθετα ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι για το χάλι στην πόλη φταίνε οι δημότες που πληρώνουν από τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη, αλλά δεν φροντίζουν να διατηρούν την πόλη σε καλή κατάσταση...

@ Πραγματικά δεν ξέρουμε πόσους μπορεί να πείθει ο Δήμαρχος λέγοντας ότι δεν φταίει για τίποτα και άλλοι είναι υπεύθυνοι για όλα. Ίσως κάποια στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αλλά σίγουρα όχι τους δημότες. Αυτοί είναι που κρίνουν καθημερινά τον Δήμαρχο τους και δίνουν ότι του αξίζει στο τέλος της θητείας του, αν φυσικά είναι ξανά υποψήφιος...