Latest News

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Μήπως χάσαμε το μέτρο και την μπάλα στο Δήμο Πειραιά; Τελικά ποιος είναι ο ρόλος ενός Δημάρχου, ρε παιδιά;



Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν και θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητος ο ρόλος ενός Δημάρχου, ωστόσο φαίνεται πως στο Δήμο Πειραιά έχουν χάσει το μέτρο και...
την μπάλα!


Τη στιγμή που μια σειρά από μικρά και μεγάλα προβλήματα στην πόλη παραμένουν άλυτα εδώ και τρία χρόνια, έκπληκτοι οι δημότες βλέπουν τον Γιάννη Μώραλη να ασχολείται με άλλα πράγματα που δεν συνάδουν τόσο με τα καθήκοντα ενός Δημάρχου.

Και Πρόεδρος 

Σε ένα Δήμο με σοβαρές ελλείψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις και άθλιες συνθήκες των λιγοστών υφιστάμενων αθλητικών χώρων, ο Δήμαρχος Πειραιά δεν έχει μπορέσει να κάνει σχεδόν τίποτα κατά την διάρκεια της θητείας του, όπως τουλάχιστον υποσχόταν προεκλογικά στους δημότες.
 Ωστόσο χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχεται την πρόταση ν' αναλάβει πρόεδρο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός  "για λίγο διάστημα" που ουδείς γνωρίζει πόσο θα είναι ακριβώς, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτή η ενασχόλησή του δεν πρόκειται να επηρεάσει σχεδόν καθόλου!
 (Αλήθεια, τι μπορεί να κάνει ένας πρόεδρος μιας μεγάλης ΠΑΕ όπως είναι ο Ολυμπιακός που, όπως διατείνεται ο Γιάννης Μώραλη, δεν πρόκειται να τον απασχολεί ούτε κατά 1% από τα καθήκοντά του Δημάρχου;)

Και διαφημιστής

Σε ένα Δήμο με τα περισσότερα σχολικά κτίρια να βρίσκονται δεν τριτοκοσμική κατάσταση και να υπάρχουν πολλά παράπονα από γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο Δήμαρχος Πειραιά δεν έχει μπορέσει να αντιμετωπίσει επαρκώς τα προβλήματα, όπως τουλάχιστον έλεγε προεκλογικά.
Ωστόσο, δεν χάνει ευκαιρία να προβάλλει επιχειρηματίες από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τους οποίους υπογράφει πρωτόκολλα συνεργασίας, διαφημίζοντας το σπουδαίο έργο τους και το "κενό που καλύπτουν χώρο της εκπαίδευσης. 
(Αλήθεια, κατά πόσον είναι δεοντολογικό να χρησιμοποιείται ο θεσμός του Δημάρχου για να διαφημίζονται επιλεκτικά ιδιωτικές επιχειρήσεις που αλιεύουν νέους "πελάτες" εισπράττοντας δίδακτρα από όσους φοιτούν στις σχολές τους;)

Και ναυλομεσίτης

Σε ένα Δήμο με την ανεργία να είναι στο κόκκινο και τους πολίτες ν' αναζητούν μάταια μια δουλειά, ο Δήμαρχος Πειραιά δεν έχει μπορέσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες για 30.000 νέες θέσεις εργασίας. 
Ωστόσο ακόμα και σε καθαρά εθιμοτυπικές συναντήσεις με πρέσβεις τριτοκοσμικών χωρών που  εξαντλούνται συνήθως σε μια τυπική αδελφοποίηση πόλεων, ο Δήμαρχος εμφανίζεται ως ναυλομεσίτης να μεσολαβεί για πιθανή επιχειρηματική πρωτοβουλία στον τομέα της ναυτιλίας. 
Αλήθεια, τι σχέση μπορεί να έχει ένας Δήμαρχος με την χάραξη ναυτιλιακής πολιτικής για τη συνεργασία μεταξύ δύο χωρών;)    

@ Φαίνεται πως ο ρόλος του Δημάρχου Πειραιά έχει περάσει πλέον σε άλλα επίπεδα, αν και μάλλον θα ήταν καλύτερα να περιοριστεί στα αυτονόητα και απλά να λύσει τα προβλήματα της πόλης που μοιάζει να είναι εγκαταλελειμμένη εδώ και τρία χρόνια...