Latest News

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πολυτεχνείο: Επεισόδια στο κέντρο μετά τις πορείες. Χημικά και Μολότοφ (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Ημέρα επετείου για το Πολυτεχνείο 44 χρόνια μετά.Περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να τιμήσουν τους...
νεκρούς του Πολυτεχνείου.
Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας λίγο πιο κάτω από τη ΓΑΔΑ και πιο συγκεκριμένα στην λεωφόρο Αλεξάνδρας 106. Οι αστυνομικοί προκάλεσαν έντονα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και κάνοντας "ντου" στους διαδηλωτές. Στην συνέχεια, "έπεσαν" χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έγινε χρήση χημικών. Λίγο πιο πέρα υπήρξε συμπλοκή με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί που ήταν στην Θύρα 13 πέταξαν τρικάκια στους διαδηλωτές. Την ίδια ώρα στην Στουρνάρη οι αντιεξουσιαστές είχαν ξεκινήσει το... πάρτι με συνεχόμενες επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ.
Λίγο μετά τις 7. 30 το βράδυ, ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε αντικείμενα σε άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών στην Αλεξάνδρας και προσαγωγές.
Η δεύτερη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία είναι σε εξέλιξη μετά από την ολοκλήρωση της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία. Οι αστυνομικοί είναι χιλιάδες και το κέντρο της Αθήνας απροσπέλαστο.
Στην Αμερικανική Πρεσβεία έφτασαν οι χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για το Πολυτεχνείο. Κλούβες των ΜΑΤ αλλά και εκατοντάδες άντρες της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο ενώ οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά των Αμερικανών.
Έξω από την ΓΑΔΑ και το μπλοκ των αντιεξουσιαστών
Στη ΓΑΔΑ έφτασε και το μπλοκ των αντιεξουσιαστών για να προστεθούν στους διαδηλωτές που βρίσκονται ήδη έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία. Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από τη ΓΑΔΑ για να προλάβουν τυχόν επεισόδια
Στην Αμερικανική Πρεσβεία έφτασαν οι χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για το Πολυτεχνείο. Κλούβες των ΜΑΤ αλλά και εκατοντάδες άντρες της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο ενώ οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά των Αμερικανών.
Ολοκληρώθηκε η πορεία του με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Το «μπλοκ» απαρτιζόταν από μέλη της ΠΑΣΠ, που έχουν στην κατοχή τους την σημαία μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας, κινήθηκαν προς την πύλη του Πολυτεχνείου, όπου άνοιξαν τη σημαία και φώναξαν «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».
Κατόπιν, η πορεία κατευθύνθηκε προς την αμερικανική πρεσβεία. Όταν έφτασε έξω από τη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.