Latest News

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ελληνίδα μοντέλο πιάστηκε με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (ΕΙΚΟΝΑ+ΒΙΝΤΕΟ)

Χειροπέδες σε νεαρό μοντέλο από την Ελλάδα έβαλαν οι αρχές του αεροδρομίου του...
Χονγκ Κονγκ.
 Το νεαρό μοντέλο ηλικίας 19χρόνων μετέφερε στις αποσκευές του κοκαΐνη βάρους 2,6 κιλών ενώ η αξία της υπολογίζεται σε περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια.
Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου όταν και η νεαρή κοπέλα έφτασε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από την Αιθιοπία. Εκεί σε ένα τυχαίο έλεγχο από τις αρχές, διαπιστώθηκε πώς στις αποσκευές της μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα South China Morning Post, η νεαρή κοπέλα είναι η τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται τις τελευταιές ημέρες στην Κίνα κατά την προσπάθεια τους να εισάγουν κοκαΐνη στην χώρα.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν την περασμένη Τρίτης (14/11) και Παρασκευή (17/11), επίσης τρεις γυναίκες, στο αεροδρόμιο και κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών η Ελληνίδα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικού στην χώρα.
«Πιστεύουμε πως τα κατασχεθέντα ναρκωτικά ήταν για τοπική κατανάλωση. Προφανώς οι έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν εφοδιαστούν ενόψει γιορτινής περιόδου», ανέφερε πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Όπως πρόσθεσε, οι αρχές εξετάζουν το αν οι τέσσερις γυναίκες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα, σχετίζονται μεταξύ τους και «στρατολογήθηκαν» από τον ίδιο έμπορο ναρκωτικών ώστε να περάσουν παράνομα κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.   Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν είναι μια 19χρονη που έφτασε από την Αιθιοπία, μια 52χρονη που έφτασε από το Περού μέσω Ολλανδίας και μια 24χρονη που έφτασε από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας.   Η Ελληνίδα αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια του West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ σήμερα και αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών.   Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα το όνομα του μοντέλου ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες την ώρα της σύλληψης φορούσε δερμάτινο τζάκετ, κόκκινο φόρεμα και ψηλές μπότες. Ωστόσο οι αξιωματικοί την οδήγησαν στο τμήμα φορώντας της κουκούλα ώστε να μην αποκαλυφθεί το πρόσωπό της.