Latest News

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Χωρίς όραμα, πρόγραμμα και σχέδιο για την πόλη - Προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2018

Από τον Κύρο Παληκάρη 

Με ανούσιες αντιπαραθέσεις από το παρελθόν, αλλά και πολλές απουσίες πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για...

το 2018.

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, σε συνεδρίαση που ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Νανά Γλύκα - Χαρβαλάκου έκανε την εισήγηση ενός προϋπολογισμού που κινείται στα ίδια περσινά επίπεδα, χωρίς πρόγραμμα, σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη της πόλης. Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από το "Λιμάνι της Αγωνίας" , αλλά και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και "Πειραιάς Όλοι Μαζί". 


Το παρελθόν


Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν σύμβουλοι από το "Λιμάνι της Αγωνίας" ασκούσαν κριτική στη δημοτική αρχή Μώραλη. Ο Δήμαρχος επανέλαβε τις γνωστές δικαιολογίες περί γραφειοκρατίας για όσα δεν έχουν γίνει στην πόλη, ενώ προέτρεψε να κάνουν ανάλογη κριτική και προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να "απειλήσει" πως θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση όλες τις πολιτικές παρεμβάσεις που είχε κάνει το "Λιμάνι της Αγωνίας" επί δημαρχίας Μιχαλολιάκου!!!


Οι ατάκες

Κατά τη διάρκειας της συζήτησης για τον προϋπολογισμό δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με κορυφαίες ατάκες, "είμαστε στο ίδιο έργο θεατές΄΄, " εδώ χάνουμε το χρόνο μας...", 


"αυτό είναι το συμβούλιο του Γκερλέ"!!! 

Οι απόντες

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης της παράταξης "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" του πρώην δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου από την συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό. Επίσης, απουσίαζαν και ο επικεφαλής παράταξης Ιωσήφ Βουράκης και ο ανεξάρτητος Ηλίας Κατσαφάδος, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας. ( σ.σ. Το Δ.Σ. Πειραιά φαίνεται πως δύσκολα  μπορεί να κάνει απαρτία, χωρίς τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης)