Latest News

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Δεν έχει ιδέα που έχει μπλέξει η 19χρονη με την κόκα – Πρώτη επαφή με τον Έλληνα πρόξενο στο Χονγκ Κονγκ (ΕΙΚΟΝΑ)



Την πρώτη επικοινωνία με τον Έλληνα πρόξενο στο  Χονγκ Κονγκ είχε η 19χρονη Ειρήνη  τέσσερις ημέρες μετά τη φυλάκισή της για μεταφορά και... κατοχή κοκαΐνης.
Μιλώντας με τον πρόξενο Ιωάννη Μαλούκο είπε ότι οι συνθήκες κράτησής της είναι γενικά καλές. Κρατείται σε γυναικείες φυλακές ανηλίκων όπου εκεί  κρατούνται κορίτσια 14 έως 21 ετών.
Η 19χρονη ωστόσο δεν έχει κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και πιστεύει πως είναι μια μικρή περιπέτεια που θα περάσει.
Την ίδια ώρα πάντως έρχονται στο φως φωτογραφίες που είχε τραβήξει λίγες ημέρες νωρίτερα με το κινητό της από την Αιθιοπία. Ωστόσο, οι φίλοι της 19χρονης ισχυρίζονται πως έπεσε θύμα στημένου διαγωνισμού.
Η selfie στην Αιθιοπία και η ανάρτηση - μυστήριο στο Facebook

Πριν από λίγες μέρες είχε τραβήξει selfie από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της στην Αιθιοπία

Πάντως, στο προφίλ της στο facebook φαίνεται καθαρά ότι η 19χρονη κοπέλα βρισκόταν όντως στην Αιθιοπία, αφού άφησε ηλεκτρονικό αποτύπωμα τραβώντας μια selfie εικόνα της.


Η νεαρή κοπέλα από τη Μυτιλήνη τράβηξε την τελευταία της selfie στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Addis Ababa το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, σχολιάζοντάς την μάλιστα με την ατάκα «Life is short #enjoy_it».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει ήδη δεχτεί 180 likes και έχει σχολιαστεί τρεις φορές ενώ το νεαρό μοντέλο την έβαλε και ως φωτογραφία προφίλ.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται γύρω από τη σύλληψη της 19χρονης κοπέλας είναι πολλά για το πώς έφτασε ένα κορίτσι αυτής της ηλικίας να μεταφέρει τόση μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και σε ξένη χώρα χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών της.

Η ανάρτηση όμως που «γεννάει» υποψίες, είναι εκείνη στο καινούργιο της προφίλ, όπου το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου είχε σχολιάσει με έμφαση ότι «Επιλέγω να είμαι ευτυχισμένος. Όχι γιατί όλα γύρω μου είναι καλά, αρχίδια είναι. Επιλέγω την ευτυχία γιατί η ζωή διάολε είναι πολύ μικρή για να χωρέσει τη μιζέρια», αποσπώντας τον θαυμασμό 40 φίλων της. 

Αυτή είναι η φυλακή που κρατείται η 19χρονη Ειρήνη στο Χονγκ Κονγκ 



Στο σωφρονιστικό ίδρυμα Lai King, στην περιοχή Kwai Chung της πόλης Tsuen Wan New Town κρατείται το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαΐνης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σωφρονιστικού ιδρύματος, η φυλακή ιδρύθηκε το 2008 και είναι χαμηλής ασφάλειας, ενώ σε αυτή κρατούνται αποκλειστικά γυναίκες, οι οποίες, συνολικά, είναι 200 κρατούμενες.
Η κοπέλα βρέθηκε στην Αιθιοπία και από εκεί στο Χονγκ Κονγκ με τα 2,5 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της και προορισμό την Αθήνα. Σύμφωνα με τον Σ. Κεχαγιόγλου, κάποιο ή κάποια άτομα από την Ελλάδα ήταν που την ενέπλεξαν στο σχέδιο διακίνησης της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης.
«Αυτό το παιδί δεν μπορούσε από μόνο του να γίνει ξαφνικά όλο αυτό το δίκτυο και να καταλήξει με 2,5 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 19χρονου μοντέλου που συνελήφθη με ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ, Σάκης Κεχαγιόγλου.
Όπως πρόσθεσε «η πρώτη ενέργειά μου θα είναι να ζητήσω την άρση του απορρήτου και να διαπιστώσω με ποιον είχε επικοινωνία».
Οι γονείς της ανακάλυψαν μέσω των ΜΜΕ την υπόθεση αφού είχαν την εντύπωση ότι η κόρη τους βρισκόταν στην Καλαμάτα ως φοιτήτρια σε ΙΕΚ.
Ο Κεχαγιόγλου διευκρίνισε ότι, παρά τις προσπάθειές του να επικοινωνήσει μαζί της, αυτό δεν έγινε εφικτό, διότι απαγορεύεται η τηλεφωνική επικοινωνία του δικηγόρου με τον συλληφθέντα.
Από τη στιγμή που μόνο με φυσική παρουσία μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί της, ο πρόξενος της Ελλάδας συναντάται με την 19χρονη,όπως εξήγησε ο συνήγορός της.