Latest News

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Επική δικαιολογία για το φιάσκο με το Piraeus 2021



Από τον Κύρο Παληκάρη

Μια προκλητικά εξωφρενική δικαιολογία για το φιάσκο με το Piraeus 2021...
επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Δήμος Πειραιά έχασε...επίτηδες στη διεκδίκηση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος ο Δήμαρχος σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το φιάσκο με την υποψηφιότητα Piraeus 2021, μιλώντας στο συνέδριο με θέμα: «Greece Forward III Προοδευτικές Πολιτικές για τις Πόλεις του Σήμερα και του Αύριο», το οποίο πραγματοποιήθηκε  πρόσφατα στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Ειδικότερα,  ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε δημόσια τα εξής:

"...Μάλιστα θέσαμε και υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021. 

Δεν κερδίσαμε, αλλά το κάναμε σκόπιμα ώστε να δημιουργήσουμε ένα φάκελο και να υπάρξει μια στρατηγική πολιτισμού, ώστε να στηριχθούμε εκεί, γιατί μέσα από τη διαδικασία της υποψηφιότητας δημιουργήσαμε ένα φάκελο που είναι σημαντικός για να αξιοποιηθεί μετά..."

Απλά να πούμε :

Τότε η Δημοτική Αρχή Μώραλη είχε παρουσιάσει ακόμα και με πανηγυρική Συνέντευξη Τύπου το πολυδιαφημισμένο φάκελο της υποψηφιότητα Piraeus 2021, αλλά δεν κατάφερε να μπει ούτε στις πρώτες τέσσερις πόλεις,  ενώ η διεκδίκηση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αποτελούσε ένα από τα  βασικά 11 βήματα προεκλογικά του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" για το Δήμο Πειραιά.
Τώρα, ο Δήμαρχος διατείνεται ότι  έχασε ...επίτηδες την ευκαιρία να γίνει ο Πειραιάς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, προκειμένου  να φτιάξει...φάκελο για αργότερα !!!  
(Τι λες τώρα; Είναι σαν βγει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και να πει ότι ο Ολυμπιακός έχασε σκόπιμα από την ΑΕΚ, ώστε να φτιάξει ομάδα στο μέλλον!!!)

@Καλά αυτά δεν γίνονται (και δεν μπορεί να λέγονται σοβαρά) παρά μόνο κάτω στον Πειραιά...
Για γέλια και... για γέλια!