Latest News

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

O Μάρκος Σερφελής, το Δελφινάριο και ο Δήμος Πειραιά - Μείωση κατά 20% του μισθώματος για δεύτερη χρονιά



Από τον Κύρο Παληκάρη

Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της νέας μείωσης κατά 20% του μισθώματος του θερινού θεάτρου «Μενάνδρειο», το γνωστό Δελφινάριο, για...
το 2017.
Η σχετική απόφαση υπέρ του επιχειρηματία και γνωστού ηθοποιού Μάρκου Σεφερλή ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όπου ψηφίστηκε το ΘΕΜΑ 2ο: 
«Μείωση του ετήσιου μισθώματος του Θερινού Θεάτρου “Μενάνδρειο”, το οποίο μισθώνει από το Δήμο η εταιρεία “The art of Comedy-Καλλιτεχνικές Παραγωγές Α.Ε.”, σε ποσοστό 20%, για το έτος 2017, σύμφωνα με τη με αρ. 111/7-7-17 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν.».
Το σκεπτικό της απόφασης θα μπορούσε να είναι η οικονομική κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα σε συνδυασμό με την προϋπόθεση ότι ο επιχειρηματίας ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις και δεν έχει αφήσει φέσια στο Δήμο Πειραιά.
(σ.σ. Όλη τη θερινή θεατρική σεζόν -και για έξι μέρες την εβδομάδα - το Δελφινάριο εμφανίζεται να είναι γεμάτο με πάνω από 600 θεατές που πληρώνουν από 14 έως 20 ευρώ εισιτήριο)

Το ίδιο συνέβη και πέρσι!

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ψηφίζεται μείωση του ετήσιου μισθώματος της επιχείρησης. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι, όταν στη συνεδρίαση της Δευτέρα 26-9-2016 είχε έρθει  προς ψήφιση το θέμα:
«Μείωση του ετήσιου μισθώματος του θερινού Θεάτρου ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΟ το οποίο μισθώνει από το Δήμο η εταιρεία “The art of Comedy –καλλιτεχνικές Παραγωγές Α.Ε.” σε ποσοστό 20% για ένα έτος, σύμφωνα με τη με αρ. 113/13.9.16 απόφαση Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν».
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα θέματα που έρχονται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, προκαλώντας απορίες και ερωτηματικά:
- Γιατί γίνεται μείωση του μισθώματος κατά 20% - και  μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά -στη συγκεκριμένη επιχείρηση από τον Δήμο Πειραιά;
- Γιατί ανάλογη μεταχείριση δεν απολαμβάνουν κι όλες οι άλλες επιχειρήσεις που μισθώνουν ακίνητα από το Δήμο Πειραιά και μπορεί να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες οικονομικές ζημιές λόγω της κρίσης;
- Γιατί οι μειώσεις αυτές να γίνονται σε μια επιχείρηση που μπορεί να είναι κερδοφόρα παρά την οικονομική κρίση;
- Μήπως οι μειώσεις μισθώματος του Δήμου Πειραιά αυξάνουν απλά τα κέρδη του επιχειρηματία, δηλαδή του γνωστού ηθοποιού Μάρκου Σεφερλή; 

@ Σ΄ αυτά τα εύλογα ερωτήματα θα πρέπει ν' απαντήσει ο Δήμος Πειραιά...