Latest News

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Όταν ένα κτίριο καταρρέει σε μία πόλη υπό εγκατάλειψη...


Μια δυσάρεστη έκπληξη για τους κατοίκους της οδού Καραΐσκου, στη Γούβα του Βάβουλα, επιφύλαξε η...
κατάρρευση του διατηρητέου κτιρίου στο νούμερο 25, το απόγευμα του Σαββάτου.
Ευτυχώς, το ατύχημα περιορίστηκε σε υλικές ζημιές (του κτιρίου και παρκαρισμένων οχημάτων) και δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Όλα αυτά στο κέντρο της πόλης . Μήπως όμως είναι απλώς μία κραυγή της πόλης που καταρρέει;                                                               
Τα παλαιά κτίρια του Πειραιά είναι εκατοντάδες (διατηρητέα και μη) πραγματική ιστορία της ακμής της πόλης. Εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους εκτός από τις περιόδους που η εκάστοτε δημοτική αρχή Πειραιώς διαγκωνιζόταν για την κατεδάφιση τους και την παράδοση των οικοπέδων -φιλέτων σε αδηφάγους κατασκευαστές. Για τα πιο απόκεντρα ούτε ενδιαφέρον, ούτε σημασία.                                                                                                                                 
Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες των νεοκλασικών κτιρίων στην απραξία και την απόγνωση. Τα κόστη επισκευής είναι δυσθεώρητα. Από την άλλη πλευρά  καμία προσπάθεια δεν γίνεται   να ενταχθούν σε προγράμματα επισκευής μέσω κοινοτικών κονδυλίων κάτω από την ομπρέλα του Δήμου.                                                    
 Όπως το μεγαλοπρεπές κτίριο  της οδού Καραΐσκου που κατέρρευσε χθες κάνοντας αρκετό …θόρυβο και το οποίο είχε ήδη χαρακτηριστεί κόκκινο
Προφανώς η δημοτική αρχή (διαχρονικά) το αγνοούσε επιμόνως.
Συνεπώς το ενδιαφέρον περιορίζεται στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και των δημοτικών τελών. Εκεί σταματά και η ασφάλεια των πολιτών. Τα υπόλοιπα της ζωής των παροικούντων τον Πειραιά, δε γίνονται γνωστά και δεν έχουν σημασία  εφόσον δεν βρίσκονται στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης. Εκτός αν απασχολήσουν,ατυχώς, το δελτίο των 21.00!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ PEIRAIKO-KYMA.GR