Latest News

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Απεργία πείνας δημοσιογράφων ...


Διαστάσεις παίρνει η απεργία πείνας δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία... της ΕΣΗΕΑ.
 Στην κίνηση που...άρχισε ο Θ. Βαρίκος την περασμένη εβδομάδα μετέχουν πλέον οι Αφροδίτη Υψηλάντη και η Τζώρτζια Κοντράρου, ενώ και άλλοι δημοσιογράφοι έχουν δηλώσει την πρόθεση να συμμετάσχουν από αυτή την εβδομάδα. Η απεργία πείνας γίνεται ως αντίδραση στη συνεχιζόμενη κοροϊδία σε ό,τι αφορά το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας δηλώνεται πως ακόμη περιμένουν τη σύμφωνη γνώμη των… «θεσμών».

Και ενώ, πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ και από αναγνωρίσιμους πλέον δημοσιογράφους, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεχίζει την τακτική των δημοσίων σχέσεων με τα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη εβδομάδα δεν συζητήθηκε καν το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών και αμέσως μετά η «συμμαχία των έξι» στο ΔΣ (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον ενημερώσει για τον ΕΔΟΕΑΠ. Στο μεταξύ, πληροφορίες λένε πως οι «θεσμοί» έχουν αντιρρήσεις για τον πόρο-εισφορά του 2% για το Ταμείο των ΜΜΕ, αν και η περίφημη τροπολογία (ή νόμος) παραμένει άφαντη.

Όποια λύση κι αν ακολουθηθεί για τον ΕΔΟΕΑΠ, η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη, αφού ακόμη κι αν μπει η εισφορά του 2% στον τζίρο των ΜΜΕ και πληρώνονται οι εισφορές, εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα μόνο για τα επόμενα δύο χρόνια! Από την άλλη, δεν είναι αμελητέες οι απόψεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ότι ο ΕΔΟΕΑΠ έχει τελειώσει και πρέπει να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, όπως και όλα τα άλλα Ταμεία. Σε περίπτωση που υπάρξει σύμφωνη γνώμη των «θεσμών», η τροπολογία θα πάει στη Βουλή, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, με τον οποίο είχε συνάντηση πάλι την περασμένη Τετάρτη η πλειοψηφία των έξι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. 
Ο Τάσος Πετρόπουλος ζητά τώρα να γίνει τροποποίηση του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ με πρωτοβουλία του ΔΣ του, ώστε να προχωρήσει η οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά του! typologies.gr