Latest News

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Πρωτοφανής απόφαση για βιαστή 12χρονης που έμεινε έγκυος


Θύελλα οργής έχει ξεσηκώσει η απόφαση δικαστηρίου  σύμφωνα με την οποία ο βιαστής θα έχει κοινή επιμέλεια του παιδιού που κυοφόρησε η 12χρονη την...
οποία βίασε! 
Αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν την δυσφορία τους με το κατά πόσο ο 27χρονος Christopher Mirasolo θα μπορεί να έχει γονικά δικαιώματα έπειτα από την πιστοποίηση της πατρότητάς του με τεστ DNA του παιδιού που συνέλαβε το θύμα μετά τη σεξουαλική επίθεση.
Η υπόθεση είναι πρωτοφανείς για τα δικαστικά χρονικά όχι μόνο για την Πολιτεία του Μίσιγκαν αλλά και για τις ΗΠΑ. Ο καταδικασθείς κακοποιός, είχε επιτεθεί στο ανήλικο κορίτσι πριν από εννέα χρόνια και από το βιασμό το θύμα έμεινε έγκυο.
Μάλιστα, πριν από την καταδίκη του το 2008, ο Mirasolo, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για σεξουαλική επίθεση σε άλλο ανήλικο θύμα. Όπως σημειώνει το The Detroit News, το θύμα -σήμερα 21 ετών-αναζητά προστασία από τις δικαστικές αρχές μετά την παράλογη αυτή απόφαση.
Η κοινή επιμέλεια δόθηκε από τον δικαστή Gregory S. Ross και στον κατηγορούμενο δόθηκε η διεύθυνση του σπιτιού του θύματος αλλά και το όνομά του προστέθηκε στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, ο 27χρονος βίασε και απείλησε να σκοτώσει την πελάτη της τον Σεπτέμβριο του 2008. Ο νεαρός καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης, αλλά έμεινε στη φυλακή έξι μήνες. Τον Μάρτιο του 2010, ο Mirasolo επιτέθηκε σε ένα άλλο θύμα, ηλικίας 13 ή 15, και καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση.
Η 12χρονη τότε ανήλικη, μετά την κακοποίηση έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κρατήσει το μωρό καθώς δεν ήθελε «το παιδί να είναι και αυτό θύμα». news